Павел баня с проекти за 8 млн. евро

В същото време общината все още няма приет годишен бюджет, оплака се кметът Радевски

 

С 5 проекта на обща стойност 8 млн лв ще кандидатства за финансиране по оперативна програма „Развитие на селските райони“ община Павел баня, съобщи зам.-кметът Йорданка Енева.

Проектите са свързани с обновяване на водопроводната и канализационната система на курортния град и рехабилитацията на 4-класните пътища между селата Горно Сахране и Скобелево. Единият от проектите е свързан с енергийната ефективност и ще позволи санирането на две детски градини.

Поради нестихващи спорове между изпълнителната власт и местния общински съвет общината е все още без приет годишен бюджет, оплака се кметът Станимир Радевски.

Той недоумява как е възможно общинският съвет да се самообяви за първостепенен разпоредител и по този начин да изземе правомощията на кмета и подчинената му администрация.На този етап е приета само рамката на бюджета, като съветниците са си записали като резерв сумата от 324 000 лв.

„Работим ден за ден и месец за месец, като се разпристираме само върху сумите от предходната година. На практика общината е пред фалит, ако не бъдат предприети спешни мерки. Обжалвали сме чрез старозагорския областен управител пред административния съд, 16 от решенията , но все още няма насрочено заседание на съда.“, коментира Станимир Радевски, който кара своя четвърти мандат.

Градоначалникът обвини за създалата се ситуация основно двама от съветниците: Исса Емин Бесоолу /ДПС/ и Атанас Пъдев /БСП/, които определяли заедно политиката на местния парламент.

В 17 -членния съвет БСП и ДПС имат мнозинство от 10 представители. По думите на Радевски следизборната коалиция между двете формации лишило 13пенсионерски клуба от финансиране, през закриване бил и общинският ансамбъл „Детелини“. В основата на влошените взаимотношения , твърди Радевски бил отказът му да предостави срещу 230 000 лв годишно обществения транспорт на фирмата на Бесоолу.

 

kmeta.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram