Новини от вас: Изготвиха тайно ПУП за бившето училище „Димитър Андреев“, купено от зам-кметицата Косева

Пишем това писмо анонимно, тъй като имаме причини да не се подпишем.

Уважаеми журналисти на Пресс ТВ,

Разбираме, че е възложен ПУП, че се променя застройката на имота-бивше училище „Димитър Андреев“ в Казанлък, което бе купено от съпругата на заместник кмета Петър Косев. Обявление официално в страницата в интернет на Общината няма, но сигурно е отпечатано в някой национален вестник. Съседите покрай терена са получили покани да отидат в сградата на Общината да го разгледат този ПУП, който е изготвен от главния архитект и да се подпишат, че са съгласни. Всичко това се върши в абсолютна тайна. Хората са предупреждавани да не коментират. А има хора, които не са съвсем съгласни с този ПУП.

Най-интересното е, че в този ПУП само в една пета от имота се предвижда изграждането на някакъв социален център, другите четири пети са жилищно строителство. Поинтересувайте се официално и напишете. Вие сте смели момчета и момичета.

С уважение: група казанлъшки граждани

Бел.ред.Публикуваме писмото без редакторска намеса.

Ще попитаме официално местната изпълнителна власт по темата.

В неофициален разговор, преди интервюто с купувача на имота Галина Косева, което излъчихме преди време, самата тя сподели пред екипа ни, че възнамерява да строи там луксозен старчески дом в едната половина, а  другата е възможно да продаде на предприемач за строителството на жилищни кооперации. Госпожа Косева не скри тогава, че от продажбата на половината терен,вероятно, ще финансира построяването на петзвезден старчески дом.

1407766943-4.POM-UCH-COPY

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram