„Лястовиците“ с едно трето място в Свиленград, обсъждат се оферти от чужбина

Колоездачът  на „Лястовица“Денис Искрев се представи най-добре от съотборниците си на провелата се на 4 и 5 април надпревара за Купа Свиленград. Шестокласникът Денис е трети при момчетата, а представянето му бе повлияно от участието му в две дисциплини. В 5 км. индивидуално по часовник колоездачът от Казанлък е с четвърто място, а в критериума, който включва изминаване на 15  км., е първи. Мартин Папанов при юноши младша възраст финишира с първата група 18 участника 60 км. общ старт, четвърти е на критириума. Поредица от технически проблеми с велосипеда на Дениз Бекир му попречиха да направи силно състезание, но от „Лястовица“ дават добра оценка за карането на юношата. Другите ни участници в Купата Дамян Колев и Светослав Генчев също се представят според очакванията на треньора Живко Димитров, тъй като за тях състезанията са дебютни.

По-масово ще бъде участието на казанлъчани в предстоящ след седмица, на 18 април в Стара Загора, старт от веригата „Черноморска колоездачна лига“.

В процес на уговаряне са и състезания за юношите старша възраст на „Лястовица“, за които датите от календара у нас са крайно недостатъчни, отчитат от клуба. Преговаря се с организатори на състезания в Сърбия, Словения и Хърватска. Покана от Франция е също сред обсъжданите предложения за пътуване зад граница.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram