Връщат бебето от контейнера на родителите му?

Родителите на изхвърленото в контейнер за смет в Казанлък бебе, през октомври миналата година, искат да си го вземат. Вече има съдебно решение, с което се разрешава на бащата, 17-годишния Христо Келенджиев, да го припознае. В момента бебето Димитър е настанено в приемно семейство.

Според съдебното решение 17 – годишния Христо и приятелката му Антония са биологичните родители на малкия Димитър. Съдът счита, че бащата има право да го припознае, докато майката може да направи това през месец ноември тази година, когато ще навърши 16 години.

След като бъдат подадени всички документи, необходими за припознаването, започва да тече 3-месечен срок за обжалване. Ако никой не обжалва, ще бъде издаден дубликат на акта за раждане на бебето, в който то ще бъде записано на името на бащата.

Това обаче не означава, че детето ще бъде върнато на семейството. Връщането може да стане само след съдебно решение. В момента детето е настанено в приемно семейство за срок от 6 месеца.

Припомняме,че малкият Димитър бе изхвърлен в контейнер за смет на 21 октомври миналата година ,часове след раждането си и намерен случайно от клошар. За по– малко от 24 часа  казанлъшката полиция установи кои са истинските му родители.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram