Новини от вас: Стараем се близките ни да почиват в добре подържани от нас места

Пиша това, защото ми е много болно. Посетих гробищата, защото имам починал близък. Останах потресен от видяното на гроба му. Изглежда общинските работници са „почиствали“. Косили са един от гробовете, който е неподържан от години. Окосили са тревата от зарязания гроб, похвално, но са забравили да сложат торбичка на косачката и всичките стръкчета окосена трева, дълги само няколко милиметра са се разхвърчали по съседните четири гробни места. Гледката е ужасна-дребните тревички са се разбъркали с мозайката на съседните гробове, полепнали са по парчетата мозайка и невъзможно е да се изчистят. По облицовката и паметните плочи също е полепнала тревна смет, няма истъргване, при опит да се изчисти с вода резултатът е нулев-всичко зеленясва и не се маха. Пътеките между гробовете също са пълни с окосени стръкове.
Заради „почистването“ на един гроб са пострадали други четири. Стараем се близките ни да почиват в добре подържани от нас места, а някой идва да демонстрира работа или по-точно да имитира работа и ни създава главоболия. Просто на някой му е казано да окоси и той го направил без да мисли и е поругал другите гробове. Защо се върши работа само, за да се върши?
На други участъци от гробищата, където има изоствени гробове е същото. Може ли така? Защо някой некадърник ни създава тези проблеми? Обиден съм и съм разочарован. Това е вандалщина. По-добре е да не чистят по такъв начин неподържаните гробове вместо да създават работа на съвестните близки на починалите. Една женица днес като видя гроба, където ходи се разтрои много, не носеше метла и вода. Не можа да почисти и се върна пеша до града. Плачеше и обещаваше на мъртвата й близка да се върне утре и да почисти.
Стоян Николов
ж.к. „Изток“
Казанлък

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram