Новини от ВАС: Разпилени боклуци до детска градина

„Искам да Ви представя през  какво място минавам почти всеки ден. Жалкото в историята е, че тази грозна картинка се намира не къде да е, а пред входа на Детска градина „Лилия“ в гр. Крън.
Измина почти цяла седмица, а гледката си е все същата. Седмица, в която контейнерите бяха пълни, а боклуците и клоните от дърветата, бяха разпиляни по земята. Седмица, в която контейнерите са били изпразнени, но боклуците остават на същото познато място. Както се вижда от снимките, контейнерите са общо пет на брой – 4 обикновени и 1 зелен за разделно събиране на стъклени отпадъци. Не мога да разбера защо никой не почиства това сметище?! А кой трябва да го свърши, като никой нищо не прави? Нито хората, които живеят там. Нито тези, които работят към общината и изхвърлят контейнерите. Нито пък тези, които работят в детската градина.
Питам се дали въобще на някого му пука, че пред една детска градина, буквално има сметище… На това ли учим децата си, „граждани“ на града Крън? Така ли трябва да започва всеки един ден на вашите деца? Така ли ще се научи бъдещето на България да изхвърля боклуците си, където си искат, а не където трябва? Живеем в новия град, където хората претендират, че са станали граждани, че са много интелигентни, но тази гледка говори съвсем друго.
Дълбоко възмутена съм, дори обидена. Трябва да си призная, че това не се случва за първи път и не само на тази улица, разбира се! Обидното тук е, че тази кочина се намира пред Детска градина! Моля да ми помогнете и да ми кажете към коя институция трябва да се обърна, за да може тази ситуация да се промени. Явно на никой не му пука, нито на „гражданите“, нито на кметицата ни, нито на директора на детското заведение!
Светът се променя все повече, природата започва да си отмъщава за нашата жестокост. Земята няма да е вечна, а ние не правим нищо, за да им помогнем. Някой замисля ли се как вреди дори само с един малък боклук на околната среда? Не, нали??? Изглежда никой не го интересува, все пак нашето поколение ще оцелее някак, а да му мислят следващите, нали? А някой замисля ли се, че следващите поколения са нашите деца? На това ли искаме да ги научим, такъв ли пример ще им дадем? „
Снимките са направени на 3-ти април 2019г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram