ИСТИНАТА: Кметицата лъже безогледно в национален ефир

Кметицата на Казанлък Галина Стоянова хладнокръвно излъга в национален ефир. Тя отрече да е подавала в прокуратурата сигнал срещу медията ни, секунди след като НОВА ТВ показа точно този сигнал с вх.№387/03.02.2015г.

 

За два дни Стоянова излъга няколко пъти пред възможно най-голямата публика. Лъжеше безцеремонно и нагло по една от трите най-големи бг телевизии.  И лъсна пред цялата държава казанлъшката схема „нотабили+прокурори“ за разправа с неудобни пишещи.

„Не съм подавала сигнал срещу медията!“, категорично заяви кметицата пред репортера на НОВА ТВ Мария Милкова. Сигналът бе показан от националната телевизия, докато подателката му отричаше. Стоянова го е подала на 3 февруари т.г. /заведен под №387/2015/ , лично посещавайки прокурора Кръстин Кацаров на място в Районната прокуратура /РП/ в Казанлък. Нещо повече, тя водела със себе си и председателя на Общинския съвет Николай Златанов. Сигналът бил депозиран и в присъствието на административниия секретар на РП, според Кацаров.

В него Стоянова се жалва от редица материали на журналисти на Медиийна група „Вис виталис“, „уронващи авторитета на местното самоуправление“, които можело „да доведат до затруднения в работата“ на администрацията и ръководството й.

Публикациите „усложнявали обществените отношения“, каквото и да означава това.

Кметицата моли прокуратурата за проверка и ако се докажело престъпление от общ характер, да бъде заведено досъдебно производство.

След кметския сигнал двама души са привикани в полицията. Изп.директор на  МГ „Вис виталис“ и автор на публикации в сайта presstv.bg. Привикани са, за да бъдат предупредени да не пишат срещу служители на Общината. Указанията за предупреждението са спуснати на полицаите от прокурор Кацаров. Визирани са чл.326 и 286 от НК. Същия този, на когото кметицата казала:

„С г-н Василев /бившия районен прокурор Владимир Василев, бел.ред./ не работехме добре. Все беше срещу нас. Сега да видим с теб как ще е.“

Но и за това кметицата отрече. Не приемала „внушенията, че имала отношения по темата“. Така излъга първият път пред зрителите на НОВА ТВ. Темата е опитът на един прокурор да се разправи с един журналист, защото бил „насочен от местната власт“ към медиите ни. Пркурорът е същият, пред когото Стоянова посочила, че „източникът е един-сайтът на Пресс тв“, по самите нейни думи от телевизора.  Въобще Галина Стоянова лъжеше последователно, съзнателно и целенасочено. Изкара безогледно и че прокурорът лъже. Пред цяла България. Новата визитна картичка на Казанлък-лъжеща с тренирано самообладение кметица, късоглед прокурор, но с развити сетива за хладна бира.

„Какво става в този град?“, възклинаха в недоумение топ-водещите на НОВА ТВ Ани Цолова и Виктор Николаев.

Става това, че един прокурор не видял наводнение от терасата си, но усетил паника и се самосезирал, след като се договорил с местната общинарска върхушка да погне журналист. Става това, че една кметица пък не видяла скъсана при наводнението дига, само че после се хвалеше, че била я укрепила с помощта на военните.Става това, че кметът търчи като Лъжлив Съби, но не в местната радиоуредба, а по телевизора.

В един стар виц, с класическа ситуация на завръщащ се мъж от командировка, сварващ чуждо мъжко присъствие в семейното ложе, се случваше ето това:

Съпругът-рогоносец пита:

-Какво става тука!? Не мога да повярвам на очите си!!!

Благоверната, дори откровено обидена, му отговаря:

-Скъпи, няма нищо. Сама съм. Ти на мен ли ще вярвяш или на очите си!?

С две думи, ако на клетката на пауна пише „крокодил“, не вярвайте на очите си. Протегнете ръка, може и да погалите жива крокодилска плът.

И ако случайно видите наводнение, пак не вярвайте на очите си. След два дни от Общината ще пуснат прессъобщение, за да е ясно какво точно сте видели. До тогава пийте от най-популярото питие-прокурорска биричка. После ще се появи кметицата Стоянова и ще ви излъже от телевизора. Няколко пъти и така ще се омотае в лъжи, че и армадата й от тролове няма да й помогне да се извлаче от собствения й бермудски триъгълник, в който потъна.

„Колко трудно е в 21 век да бъдеш честен човек“, ако перифразираме Пеньо Пенев.

 

Репортаж на Здравей България от 03 април 2015 г.:

[yframe url=’https://www.youtube.com/watch?v=Lt53nJ-4JRU’]

На снимките: /горе/ Галина Стоянова в момента, в който лъже с безизразно лице по НОВА ТВ, /долу/ Сигналът на кметицата срещу МГ „Вис виталис“, подаден на място в Районна прокуратура и заведен с вх.№387/03.02.2015 г.

10967941_892135284151691_167375809_n (1)

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram