БОЕЦ внесе в прокуратурата сигнал срещу депутата от ГЕРБ Борис Кърчев за данъчни, финансови и документни престъпления

Гражданско сдружение в обществена полза на хора, непримирими с неправдите, осъзнали нуждата от реални действия срещу липсата на справедливост, беззаконието, корупцията и мафията в нашата държава – БОЕЦ, съобщи на сайта си www.boec-bg.com, че днес, 04 април 2018г. оттам е внесен във Върховната касационна прокуратура /ВКП/ сигнал срещу депутата от ГЕРБ, Борис Кърчев за участието му в схема за прехвърляне на фирма със задължения на малоимотен гражданин.

Сезираме прокуратурата за факти и обстоятелства огласени в материали на PRESS TV и други медии, в които се съдържа информация будеща основателни съмнения за редица престъпления извършени от Кърчев, включително и данъчни престъпления, с които е нанесъл щети на държавата за стотици хиляди лева.

Историята (използвани са материали на PRESS TV):

Схемата е класика. Тя работи успешно до края на миналата 2017г., когато с промени в Търговския регистър се стопира практиката фирми със задължения да бъдат прехвърляни на безимотни и неграмотни хора. Депутатът Борис Кърчев преди да гласува за спирането на тази схема като народен представител, се възползва максимално от нея като бизнесмен.

Първо, през септември 2016г. Борис Кърчев и неговите съдружници – Бойко Байчев и Ирина Колева, собственици на дружеството „КТВ“, което разпространява тв и интернет сигнал в Гълъбово, прехвърлят дяловете си на Динко Динев. Той отглежда овце в старозагорско село, което е в посока, обратна на Гълъбово и ги делят близо 40 км.

Предполага се, че са развъртели схемата заради задължения и заради липса на документи, легализиращи кабелната им мрежа и абонатите.

Както Пресс ТВ показа в поредица репортажи – друга фирма-кабелен оператор и бивша собственост на съдружниците Кърчев-Байчев, а именно позиционираната в Казанлък „Би Би Си Кейбъл“, е претърпяла известни метаморфози, за да се окаже в крайна сметка собственост отново на …Динко.

Бъдещият депутат Кърчев излиза от „Би Би Си Кейбъл“ през октомври 2015г. заедно със съуправителите Бойко Байчев и Стоян Стоянов и прехвърлят дяловете си на Георги Христов. Христов е тяхно протеже в бизнеса с кабеларките из региона. И участва заедно с троицата в други гешефти, за които по-рано Пресс ТВ разказа. Христов през декември м.г. прехвърля на свой ред „Би Би Си Кейбъл“ на…Динко Динев. Фирмата е със задължения от близо 800 000 лева  и два запора върху имот от две различни дружества-софийско и казанлъшко.

Отърваването от задлъжнялото дружество е станало самоняколко дни – на 29 декември 2017г., преди да влязат в сила  поправките в Търговския закон, с които вече не се допуска прехвърлянето на фирми на малоимотни.

45-годишният Динко Динев живее в старозагорското село Християново с майка си. Няма друго семейство. Отглежда десетина овце. Мъжът е с няколко диагнози, сред тях инсулт и инфаркт. Има ТЕЛК-ово решение за 60% нетрудоспособност. Няма обаче изискуемият стаж от 5 години, за да взима пенсия по болест. Лечението му е скъпоструващо, на практика живеят с пенсията на майка му, която е бившият пощальон на селото. Доколкото може Динко се хваща на работа за нищожен надник, където намери. Основно на полето.

Динко, според Търговския регистър, има 7 фирми. На всичките е приемник. Сред тях са и бившите на Борис Кърчев. Част от дружествата са с огромни задължения и запори. Динко разказва пред нашата камера, че подписът му пред нотариус струва 300 лева. Това е цената, за да му прехвърлят задлъжняла фирма.

Повече може да прочетет тук:

http://www.presstv.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%BE%D1%82-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B0/03/28/%D0%BE%D1%89%D0%B5-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1%83%D1%82%D0%B0%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81-%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%87%D0%B5/

Предисторията:

На 20.03.2018г. на пресконференция в БТА София, БОЕЦ предствихме информация получена по ЗДОИ от НАП, според която установените злоупотреби с ДДС по ревизионни актове на НАП след 2000г. са в размер на над 16.2 милирда лева, а почти 6 милиарда лева вече са обявени са несъбираеми. В документите подписани от изпълният директор на НАП, г-жа Галя Димитрова, се посочва, че огромната част тези задължения (кражби на ДДС) са формирани по схеми за източване на ДДС през активни фирми, които след това се прехвърлят на малоимотни лица.

През следващите дни БОЕЦ внесохме сигнали до прокуратурата срещу Владислав Горанов и Бойко Борисов, за престъпления по служба, неизпълнение на служебните задължения и неупражнен контрол върху дейността на НАП, с което са нанесли щети на държавата в огромни размери. Внесохме и сигнали срещу всички финансови министри, шефове на НАП и премиери заемащи тези постове след 2000г.

На 26.03.2018г. БОЕЦ сезирахме и Европейската комисия за ДДСгейт, както и за репресиите срещу следовател Бойко Атанасов, който постави въпроса за размера на несъбраното ДДС. На 02.04.2018г. получихме официален отговор, че сигналите ни са изпратени до кабинетите на ресорните еврокомисари и председателя Юнкер.

Изпратихме материалите за ДДСгейт и до парламента, парламентарните партии и президента. Наблюдаваме рядък пълен консенсус в мълчаниеот им по темата. Дали защото самите те и/или техните „спонсори“ са част от престъпните схеми за източване на милиарди от ДДС?

На 25.03.2018г. сайта Биволъ разкри, че депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев е прехвърлил своя фирма със задължения за 200 000 лева за ДДС на малоимотен бушон. След разразилият се скандал Гамишев подаде оставка, а прокуратурата се самосезира по публикацията на биволите и срещу депутата започна проверка. https://bivol.bg/gamishev.html

Дни след това в медийното пространство бе публикувана информация за подобни действия и на депутата Кърчев. БОЕЦ изчакахме няколко дни с надеждата, че институциите ще се задействат, но страха от ескалиране на скандала скова НАП и прокуратурата, а в националните медии бе наложено медийно затъмнение на случая. БОЕЦ винаги водим битките си до край и затова решихме да внесем сигнала срещу Кърчев и да продължим с натиска за разкриване на отговорните за източването на милиардите ДДС, пари одрани от гърба на най-бедният народ в Европа. Това е една от най-ужасните тайни на управляващата ни мафия. Тепърва ще излизат и още имена на „ДДС-ари“ сред депутати, политици и приближените до тях кръгове и обръчи от фирми и бизнесмени.

При оставката на Гамишев, Цветанов заяви, че това е било достойна постъпка. Само не разбрахме кое, оставката, или източването на 200 000 лева ДДС и прехвърлянето на фирмата на малоимотен бушон е „достойна постъпка“.  След като и втори депутат от ГЕРБ бе уличен в същата схема, възникват няколко логични въпроса!

  • Това ли  са „качествата“,  който ГЕБ ценят в депутатите си? 
  • Борисов заяви преди изборите, че той лично ще одобравя листите и всеки кандидат. Тези на какво основание ги е одобрил? 
  • Можем ли да считаме, че ГЕРБ са ОПГ за източване на ДДС и прикриване на тези престъпления, след като до момента има внесени сигнали срещу двама депутати от ГЕРБ, един министър от ГЕРБ и премиера Борисов от ГЕРБ?
  • Според документите от НАП, след идването на ГЕРБ на власт злоупотребите с източване на ДДС нарастват десет пъти и само за 2011г. са в размер на над 1.1 милиарда лева. И през следващите години се движи между половин милиард и 700 000 000 лева. В това ли се изразява прословутата „стабилност“ за която ни говори Борисов от няколко години? Стабилност в ограбването на държавата?
  • Каква част от „източеното“ и откраднато от народа ДДС , тези депутати са отчели нагоре по веригата за да станат такива?
  • Защо НАП и прокуратурата са осигурявали чадър и не са разследвали тези престъпления, а се задействат чак след разкритията на БОЕЦ и разследванията на Биволъ и другите медии?
  • Затова ли ГЕРБ напълниха с послушни и корумпирани калинки всички институции? За да прикриват престъпленията им?

БОЕЦ ще продължим с действията си докато не получим отговори на тези и други поставени от нас въпроси.

Разобличаването и отстраняването на мафията от властта е първата стъпка в битката на гражданите да си върнем държавата. И не се лъжете, нито БСП, ДПС, ПФ, или която и да е друга партия на статуквото родени от ДС и БКП са алтернатива. Всички са крали и всички мълчат дружно по ДДСгейт. Изриване  е нужно на цялото ченгеджийско-мафиотско блато!

БОЕЦ водим тази битка! „

www.boec-bg.com/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram