Три общини в Старозагорско получават средства от МРРБ

Три общини в област Стара Загора ще бъдат подпомогнати финансово от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изработването на проекти за общи устройствени планове през 2015 г. Това стана ясно след като министърът на регионалното развитие определи поименните списъци на общините, получаващи средства.
Сред общините, които ще получат подобна помощ са  Казанлък, Павел Баня и Братя Даскалови.
Прогнозната сума, която би трябвало да получат общините Казанлък и Павел Баня е по 142 650 лева. От тях 99 855 трябва да бъдат отпуснати през 2015 г. Двете общини са сред 32-те, които са с неизпълнени изцяло финансови ангажименти по сключени през 2014 г. споразумения с Министерството на инвестиционното проектиране и договори за изработване на общи устройствени планове.
Със 7.1 млн. лв. МРРБ ще подпомогне 76 общини за изработване на общи устройствени планове.
5.3 млн. лв. ще получат 44 общини, които са с потенциал за развитие на туризъм и през 2014 г. са сключили споразумения с Министерство на инвестиционното проектиране, имат сключени договори за изработване на общ устройствен план или са в процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки.
32 общини ще получат близо 1,8 млн. лв. Те са с неизпълнени изцяло финансови ангажименти по сключени през 2014 г. споразумения с Министерството на инвестиционното проектиране и договори за изработване на общи устройствени планове.
Прогнозните суми за сключване на споразумения са изчислени на база одобрена методика.
Списъкът на общините може да бъде намерен на интернет страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в раздел Полезна информация.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram