Седмица на пътната безопастност инициират от гимназията по транспорт и транспортен миниджмънт

Градът на розите се включва в Третата глобална седмица за пътна безопасност 4-10 май 2015г., съобщи пресцентърът на Община Казанлък.
С решение на Общото събрание на Организацията на Обединените нации от 10 април 2014 г., от 4 май стартира Третата глобална седмица за пътна безопасност под надслов тази година „Спаси живота на децата“.
В община Казанлък са предвидени инициативи, насочени не само към ученици, а и към всички участници в движението, тъй като само обединените усилия на родители, учители, ученици, институции, неправителствени организации, бизнес и медии могат да осигурят по-висока безопасност за децата по нашите пътища.
На 04.05.2015г. Третата глобална седмица ще бъде открита в ПГТТМ с представяне на презентация на тема „Безопасност на движението“, откриване на изложба на тема „Спаси децата на пътя“ и награждаване на участниците в конкурса.  На 05.05.2015 г. в гимназията ще се проведе Ден на отворените врати. Децата и учениците от всяко едно детско и учебно заведение ще имат възможност да посетят ПГТТМ, където  ще бъде представена презентация с основните правила за безопасно движение, съобразена с възрастта на децата. За 07.05.2015г. е предвидено провеждането на състезание по безопасност на движението по пътищата с ученици от 5,6,7 и 8 клас. Открит урок по пътна безопасност с демонстрации и с участието на Клуб по приложно колоездене с ръководител Йовка Пашова ще се проведе на 08.05.2015г. в двора на ПГТТМ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram