Гаражни войни в Източното

За втори път живеещи в блок на казанлъшкия квартал „Изток“ излизат на протест само за по-малко от два месеца срещу разместването на ламаринените гаражи.

Хора от 23 блок се вдигнаха, тъй като металните клетки от източната страна на блока, Общината се опитва да прехвърли върху зелена площ от западната страна.

Гаражното преместване е заради проект, който цели да изчисти големи площи от квартала от кутиите за коли и да ги превърне в паркови зони. Казанлъчани не са съгласни да бъде закрита видимостта на апартаментите първия етаж.

Още повече, че по време на общественото обсъждане кметът Стоянова е предложила друга схема за разполагане на гаражите, а сега всички са изненадани от нова, според тях-неприемлива.

Жителите на блока роптаят и срещу премахването на осветителните стълбове-работещи и към момента, не проумяват защо трябва да се сменят с нови.

Преди почти месец живеещи в бл.27 на същия квартал излязоха на жива верига и не позволиха ламаринените гаражи да бъдат сложени на улицата пред блока. По тази улица минава линия на градския транспрот. Тя остана свободна и с нормална видимост, но тогава и пътните полицаи на одобриха начинанието.

Жива верига срещу гаражи в Казанлък

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram