Станислав Чиликов ли е новият собственик на общинския парцел в Равда?

На последното си заседание Общинския съвет на Казанлък реши да бъде проведен търг за терена на Община Казанлък в Равда.

За две години цената на близо петте и половина декара падна със 700 000 лева. От трибуната на ,,местният парламент,, общинския съветник Джамал Папарланов, обяви, че през миналата година е провел разговори и едва навил г-н Чиликов да купи имота. Всъщност г-н Чиликов се оказва крупният бургаски бизнесмен Станислав Чиликов, брат на футболиста Георги Чиликов. Собственик на четири дружества, които се занимават с търговия и инвестиции в недвижими имоти. Едното от тях ,,Новинвест,,ЕООД, Чиликов придобива от Хасан Делиахмедов от град Троян. В другото ,,Солнечная болгария,,ЕООД , Чиликов е съдружник, а във ,,ВАС инвест,,ООД е съдружник с руския гражданин Виктор Пучков. ,,Сталекс инвест,, е четвъртото дружество.

Според отлично осведомени източници Чиликов се срещнал с представителите на БДЦ в ОбС Казанлък за да преговаря цената на имота на брега на имота да бъде свалена. Неявяването си на предишните търгове обяснил с високата цена. Справка обаче показва, че Станислав Чиликов е закупил имоти на морето на много по високи цени. В Равда, Несебър и Созопол.

И тук възникват въпросите: Кой и кога отчете обществения интерес, кой упълномощи съветникът Джамал Папарланов да преговаря с потенциален купувач, когато предстои явен търг с наддаване? Предизвестен ли е търга за имота в Равда?

Отговор не искам!!!

Десислава Петкова

Свързани новини:ГЕРБ едва навили някой си Чиликов да купи казанлъшкия терен в Равда за 88 евро кв.м

Община Казанлък харчи лагера в Равда за 100 евро на квадрат

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram