Общината посредничи на Главна прокуратура?

Общинският пресцентър явно от днес е посредник на Главна прокуратура на Република България.

Малко след 14,00 часа днес специалистът по връзки с обществеността на Община Казанлък Юлия Младенова разпространи линк, водещ към уеб сайта на Главна прокуратура, в който се съдържа официалното прессъобщение на по случая с журналиста на Медийна група „Вис виталис“ Георги Манев.

Подчертаваме, че на нито една от електронните пощи на медиите ни не е постъпвало съобщение от Главна прокуратура по казуса, който касае член на Медийната ни група.

Явно и няма нужда, тъй като общинският пресцентър угодно е влязъл в ролята на посредник. Младенова прави и следния анонс към линка:

Уважаеми колеги, по повод излъчени материали, в които се преекспонира случая с журналиста от Телевизия Пресс ТВ – Казанлък, Георги Манев, ви изпращам официалното прессъобщение на Главна прокуратура на Република България от днес, 2 април 2015 г.

Еспертката „Връзки с обществеността“ на Община Казанлък се е по отрудила и да извади отделно текста, прикачен в отделен файл:

„По повод на образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител в Районна прокуратура – Казанлък и появилата се информация в медиите, Пресцентърът на Прокуратурата на Република България информира:

На 03.02.2015 год. Районна прокуратура – Казанлък се е самосезирала, като е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл. 326, ал.1 от НК – за разпространение на неверни данни за злополука по радио и по друг начин – чрез Интернет и по телевизия. Неверните данни са за скъсана дига и опасност от наводнения, с които е предизвикана паника в населението. Подобна дига не съществува и опасността от наводнение също е била нереална.  Законният повод за самосезиране е разговор с кмета на Община – Казанлък и председателя на Общински съвет – гр. Казанлък. Делото е било възложено за разследване на разследващ полицай при РУ“П“ – Казанлък. Разпитани са множество свидетели. С Постановление на Окръжен прокурор от 01.04.2015 год.  по предложение на наблюдаващия прокурор делото е възложено за разследване на следовател от Окръжен следствен отдел при ОП – Стара Загора.

Срокът за разследване е удължен до 3 юни 2015 г.

Категорично не отговарят на истината твърдения за осъществявана репресия срещу журналист и ограничаване на свободата на словото.“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram