Кампанията „SOS! Час внимание!” стартира в района на Стара Загора

Община Стара Загора и „Трафик СОТ” стартират кампанията „SOS! Час внимание!”. Тя ще набира доброволци, които искат да отделят от свободното си време, за да поговорят с възрастни жители на селата. Доброволците ще посетят първите населени места в средата на месец май. Освен към доброволци, кампанията „SOS! Час внимание!” е отворена и към големите фирми и компании, които могат да се включат в нея, чрез ангажиране на своите служители в доброволчески дейности.
Паралелно с това, доброволците на Трафик СОТ ще измерват кръвното налягане и кръвната захар на възрастни хора от района на Стара Загора заедно с доброволците на БЧК. В малките населени места има дефицит на лекари, а на места липсват здравни служби. Данните от прегледите ще се въвеждат в здравни карти и ще дават една ясна представа за здравето на пациента, когато отиде при лекар. Смесените патрули между доброволци от БЧК и частни охранители ще работят в района на Стара Загора напълно доброволно, като се очаква до края на годината година всеки пенсионер да се сдобие с подобна здравна карта.
В малките населени места на България живеят хиляди възрастни хора, повечето от тях сами, далеч от своите близки, които има нужда някой да ги попита: „Как си?”. Кампанията е продължение на социалния проект „С грижа за хората”, който поставя основите на нов тип социално отношение и осигурява спокойствието, от което те се нуждаят.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram