Прокурор Кацаров: Местната власт ми посочи кой е виновника за „всяването на паниката”

https://www.youtube.com/watch?v=I_xOeD6IKRE

На 9 февруари позвънихме по телефона за интервю от прокурор Кръстин Кацаров, изпълняващ длъжността районен прокурор на Казанлък. Поводът за интервюто бе развитието на подадения от Медийна група „Вис виталис” сигнал в Районна прокуратура, Казанлък, за възможни злоупотреби и незаконни действия на общинското звено за контрол на кратоквременното паркиране. За наша огромна изненада, разбрахме в този разговор от Кацаров, че той именно се е самосезирал и е образувал досъдебно производство за „всята паника” сред населението на града от сайта и телевизията на МГ „Вис виталис”, където бяха публикувани и излъчени материали от наводнението в западната част на Казанлък, станало на 1 февруари. Кацаров разказа и че казанлъшката кметица Галина Стоянова е депозирала свой сигнал срещу медиите ни, в които се „обобщават изострените отношения между Общината и медийната група и паниката”. Прокурорът признава в този разговор, че „местната власт го е насочила” кой всявал паниката, за да може Кацаров да „помогне на разследващия”.
На среща между Галина Стоянова и Кръстин Кацаров станало ясно, че тя не била доволна от бившия районен прокурор: : „С г-н Василев не бях доволна както работеше прокуратурата, щото беше все против нас, сега да видим с теб как ще е”, свидетелства по телефона сегашния временно изпълняващ длъжността на районен прокурор.
Именно Кацаров бе обвинителят, който даде указания на полицията да бъде призована изп.директор на МГ „Вис виталис” Славка Самарска да подпише полицейски протокол за предупреждение, че подчинените й журналисти няма да критикуват служители на Общината и работата им. Самарска отказа да подпише този протокол.
Именно Кацаров е прокурорът, който е дал, по думите му, указания на разследващия полицай Николай Пашов кой е виновника за „всяването на паника”. Той се казва Георги Манев, журналист и лице на Пресс тв и в петък трябва да се яви пред полицай Пашов, за да му бъде предявено обвинение.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram