Отново подкрепа за Петя

Сдружение „Бъдеще за децата” събра над 260 лв. от продажбите на мартеници, които ще предостави за лечението на 23-годишната казанлъчанка Петя Мирчева.
Сдружението се включи в кампанията „Усмивка за Петя”, подета от инициативни казанлъчани, след призива, който отправи майката на младата жена, добри хора да помогнат за лечението й в столицата.
До 6 март в сградата на Комплекса за социални услуги на ул. „Войнишка” 25 в гр. Казанлък и в няколко търговски обекта в града, всеки можеше да направи дарение, в специално обозначените кутии, в подкрепа на лечението на младата казанлъчанка.  Мартениците за кампанията бяха изработени от деца – потребители на социалните услуги – Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция за деца.  Срещу сумата от 1 лв., казанлъчани, подкрепящи кампанията „Усмивка за Петя“, получиха мартеница, като символ за съпричастност към каузата.
Средствата са предадени на семейството на Петя, за да послужат за нейното лечение, съобщиха от неправителствената организация. Снимката на младата жена, заедно с детенцето й, често става повод за коментари на съпричастност в социалната мрежа. Сдружение „Бъдеще за децата“ бе поредният пример за това как в трудни моменти обществото откликва на призивите за помощ.
23-годишната казанлъчанка Петя Мирчева се нуждае от още подкрепа. Заболяването й е едно от най-редките и здравната каса не финансира лечението му.
Всеки, който желае да помогне на младата жена, може да направи и дарение чрез банковата сметка – Общинска банка, Общинска банка ЦУ IBAN: BG 72 SOМВ 9130 1058 2225 01, BIC: SOMBBGS.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram