Започва национална кампания „Маратон на четенето“

Общинска библиотека „Искра“ за поредна година е част от Националната кампания „Маратон на четенето“. Тя включва празнични програми, посещения на деца от детски градини в библиотеките, четения на глас, състезания по грамотност, формати тип „деца четат на деца“, срещи с писатели, изложби, приказки в театър и картини, които са организирани в библиотеките и читалищата в цялата страна и фокусират общественото внимание върху ползите от четенето при децата.

Събитията в ОБ“Искра“ са подкрепени от Община Казанлък. Първите инициативи на казанлъшката библиотека в април вече са обявени във Фейсбук. От днес започва и кампания „Прочети и подари“ за попълване на библиотечния фонд. Изложби на книги на детски писатели, Великденско ателие, представяне на български традиции и обичаи, Дни на отворените врати в библиотеката и отделите са част от заложените в календара за април прояви.

На 2 април, в Международния ден на детската книга, рожденият ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, създал едни най-популярните приказки на всички времена, празникът в ОБ „Искра“ ще бъде отбелязан с презентации и изложби.

Програма на Национална кампания „Маратон на четенето“ в Общинска библиотека „Искра“ :

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram