„Отпадъците – проблем или ресурс“ дискутират в Младежкия дом

 

„Отпадъците – проблем или ресурс“ ще бъде темата на дискусия в Младежки дом –Казанлък. Проявата ще се проведе от 18.00 часа тази вечер, съобщават от пресцентъра на Община Казанлък.

Все по-популярните „нулеви отпадъци“ – многостранен подход за опазване на ресурсите ще бъдат във фокуса на разговорите. Стратегията увлича отделни личности, семейства и дори корпорации в опит да възстановят здравословния баланс в околната среда. Ще бъде излъчен провокативният документален филм „Бунище земя“ с участието на забележителния английски актьор Джеръми Айрънс. Лентата успешно променя отношението на много хора към природата и консуматорските навици на съвременното общество.

Специалисти по стратегия „Нулеви отпадъци“ ще споделят добри практики и идеи с участниците в дебата. Дискусията за това можем ли и как да използваме отпадъците и да предотвратим екологични проблеми се организира със съдействието на Община Казанлък и е по инициатива на Народно Читалище Светлина -1861″ гр. Шипка, екологично сдружение „За Земята“ и новият клуб ,,Вихъръ“ – пространство за Култура и Изкуство, който преди дни заработи в сградата на Младежкия дом. Участието на експерти „нулеви отпадъци“ от екологично сдружение „За Земята“ се организира по проект „Участие за природа”, който се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram