Младежкото обединение в БСП стартира инициатива за възстановяване на антифашистки паметници и плочи

От днес Младежкото обединение в БСП – Казанлък стартира инициатива за възстановяване на антифашистки паметници и плочи в Община Казанлък. Инициативата на младежите стартира във връзка с  предстоящата 70 годишнина от победата над фашизма. Идеята е да бъдат възстановени антифашистите паметници и плочи в общината, демонтирани през 90-те години.

Младите социалисти смятат, че тези паметници и плочи са част от нашето минало и е дълг на всеки български гражданин, на общината и на държавата да ги съхрани и пази.
Голяма част от демонтираните плочи се съхраняват, но стоят по мазетата на родолюбиви граждани. Целта на инициативата е паметните плочи да бъдат възстановени и поставени на видни места.

От днес младежите стартират подписка за възстановяването на паметниците и плочите в общината. Необходими са 1% от изискуемите подписи съгласно Наредба №27 на Общински съвет-Казанлък за възстановяването им.

Всеки който желае да се включи в подписката за възстановяването на паметниците може да го направи в Общинския съвет на БСП в гр.Казанлък на улица „Чудомир”№ 1.

Инициативата на младите социалисти се реализира съвместно с Български антифашистки съюз – Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram