Инспектират пътя за мъглижкото село Сливито

Областният управител инж. Георги Ранов и неговата заместничка Мариана Кръстева инспектираха днес пътя за мъглижкото село Сливито. Най-напред те отидоха на рухналия от обилните валежи мост. Заради опасност от пропадане в реката на  компрометираното пътно съоръжение, със заповед на кмета на Мъглиж Господин Господинов мостът беше затворен с цел предотвратяване на нещастни случаи. В Сливото живеят постоянно около 14 души, останалите къщи, предимно вили, се обитават в почивните дни. До селото в момента може да се стига по обходен планински маршрут.

Жители на селото и виладжии посрещнаха инж. Ранов и г-жа Кръстева при падналия мост. Областният управител ги уведоми, че проектът за неговото възстановяване на стойност 190 000 лв. вече е одобрен от Междуведомствената комисия и предстои да бъде разгледан на заседание на МС. След отпускане на средствата ремонтът може да бъде извършен в рамките на около две седмици. Успоредно с това обаче по този път най-вероятно трябва да бъде забранено движението на тежкотоварни камиони, натоварени с дървесина. Тежките около 50 тона машини са също причина за увреждането на инфраструктурата за Сливито. Инж. Ранов обясни, че ще поиска среща с ръководството на Държавно горско стопанство, за да бъде обсъден проблема.

Освен мостът, проблем на пътя за Сливито са и свлачищата, заради които на някои места настилката е пропаднала. Едно от тях е предизвикало много сериозни поражения. Областният управител е изпратил до Междуведомствената комисия проект за укрепване на свлачището.

Picture 025 (Large)Picture 014 (Large)Picture 012 (Large) (1)Picture 006 (Large)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram