Енинските първолаци: „Вече можем да четем!“

 

На 27. 03. 2015 г. учениците от първи клас при ОУ „Христо Ботев”, с. Енина отбелязаха с богата празнична програма приключването на ограмотителния период от обучението си и овладяването на буквите.

На тържеството, посветено на раздялата с Буквара и посрещането на Читанката, бяха поканени родители и гости.

Децата се потопиха в чудния свят на звуковете и буквите, като показаха как те се леят в думи, а думите в стихове и песни.

С много усмивки пренесоха присъстващите в празничната атмосфера на музиката и знанието. Всеки първокласник беше научил по няколко чудесни стихчета за отделните букви, които бяха поднесени с много настроение и чувство, продължиха с веселите песнички за буквите, заявявайки, че „ всичко най-прекрасно се нарича първокласно.”  Всеобщо умиление предизвикаха и техните танци.

Горди и доволни от постигнатото, те се разделиха с първото си любимо другарче – Букварчето, от което жадно поглъщаха и научиха всички букви, и посрещнаха новата Читанка =.

За тях този ден ще остане един вълнуващ празник, в който,  разделяйки се с букварчето, прегръщат новия си приятел – читанката. И съвсем очаквано, подаръците, които получиха, бяха шарени книжки с приказки. След днешния ден милите първокласници с интерес ще разгръщат страниците на безброй книги, които ще бъдат за тях свежият вятър, разпалващ въображението на детската им мисъл и реч.

Празникът завърши с получаване на грамоти „Вече мога да чета“, пъстри книжки с български народни приказки и с голяма красива торта за всички ученици.

Детското съзнание ще запази спомена за милото тържество, защото това е един от най-чаровни мигове в началото на всеки житейски път.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram