Възможно е да приемем турнира за Купата в женския волейбол

Спортен комплекс „Арсенал“ и ВК „Казанлък  кандидатстват за домакинство на финалния турнир за националната купа на България при жените.
Кандидатурата официално бе внесена в управата на Българската федерация по волейбол. Шансовете да бъде спечелено това домакинство са много големи, след отличната организация, която шефовете на клуба направиха по време на Балканско първенство по волейбол за девойки, на което градът на розите също бе домакин през юли миналата година.
Тогава казанлъчани спечелиха това престижно домакинство, защото предложиха най-добри условия както за самата надпревара – като спортна зала за тренировка и провеждане на мачовете, така и като условия за възстановяване, престой леглова база и всякакви удобства за всички участници. Сега положението е почти същото и Казанлък най-вероятно ще събере най-добрите женски отбори на държавните финали за националната купа на страната.
Домакинството на турнира за купата на България ще бъде определено в начелото на април. Форматът на турнира обаче все още не е ясен. Поради нечетния брой отбори има два основни варианта. Според първият участниците ще играят всеки срещу всеки. Вторият пък предвижда първенецът след редовния сезон Левски да е поставен и да изчака, като останалите четири тима ще играят на кръст помежду си.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram