Общината продава имот, вади фирми-наематели на улицата?

Дали да бъде открита процедура по приватизация на общински имот ще решава утре местният парламент. Предложението е на кмета Галина Стоянова и се отнася за близо 10 дка нежилищен имот на ул. „Старозагорска“ №40. Това е площта на популярното сред казанлъчани бившо ТПК „Бузлуджа“.

Обектът бе включен в Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за тази година. Прогнозната стойност на сделката е 550 000 лева. 16-тте сгради, разположени върху 9 678 кв.м, ще бъдат сложени на тезгяха веднага след одобрението на старейшините. Публичен търг с явно наддаване следва да бъде насрочен, според предложението за решение на кмета.

Това е поредният обект, който общината се опитва да изтъргува, към момента там работят около 20 фирми, като плащат наем на администрацията.

Дали и този имот ще последва съдбата на няколкото, които безуспешно се продават от Общината вече години или има ясен мераклия-купувач.

От опозицията в Общинския съвет са категорични, че декапитализацията на Общината продължава от настоящото й ръководство, социалният момент отново е задгърбен. В случая обектът не е празно пространство, а място, където се препитават фирми. Те вече са получили предупреждение, че ако сделката се случи, ще трябва да напуснат.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram