Награждават победителите в конкурсите „Малките нашенци“ и „Присмехулници

За 20-та година в Казанлък се провежда Националният конкурс за весела детска рисунка „Малките нашенци“ с международно участие, включен в програмата на Чудомирови празници и посветен на творчеството и живота на Димитър Чорбаджийски – Чудомир. Награждаването на малките художници, както и лауратите от конкурса за хумористична творба „Присмехулници“ започва от 14 часа днес във Военния клуб.
Организатори на конкурсите са Министерството на образованието, Община Казанлък, Фондация „Чудомир” и Общински детски комплекс „Св.Ив. Рилски” гр.Казанлък.
За конкурса „Малките нашенци” тази година бяха получени 955 рисунки и приложни творби от 76 институции от 40 населени места от цялата страна, съобщиха организаторите. Присъдени са 108 награди, от които 19 специални, 60 класирани на І,ІІ и ІІІ място по възрастови групи и категории и 29 поощрителни награди.
В конкурса „Присмехулници” са оценявани 242 литературни творби на 127 индивидуални участници от 26 населени места. 18 награди ще получат младите писатели – 8 от тях са специални и 10 класирани на І,ІІ и ІІІ място в трите възрастови групи.
Всички наградени ще получат специална грамота със снимка на творбата си, медал, диплянка с отпечатаните наградени творби, книжка с отличените литературни творби, както и предметни награди.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram