Още един депутат от ГЕРБ – Борис Кърчев, е прехвърлил своя фирма на малоимотно лице

Избраният от старозагорски регион бизнесмен, вече бивш собственик на кабелни телевизионни и интернет мрежи, Борис Кърчев се е отървал директно от едно дружество, а после и косвено от друго, стоварвайки ги на мъж, който освен че е почти безимотен, но е и със 60% нетрудоспособност.

Схемата е класика. Тя работи успешно до края на миналата 2017г., когато с промени в Търговския регистър се стопира практиката фирми със задължения да бъдат прехвърляни на безимотни и неграмотни хора. Депутатът Борис Кърчев преди да гласува за спирането на тази схема като народен представител, се възползва максимално от нея като бизнесмен.

 

Първо, през септември 2016г. Борис Кърчев и неговите съдружници – Бойко Байчев и Ирина Колева, собственици на дружеството „КТВ“, което разпространява тв и интернет сигнал в Гълъбово, прехвърлят дяловете си на Динко Динев. Той отглежда овце в старозагорско село, което е в посока, обратна на Гълъбово и ги делят близо 40 км.

Предполага се, че са развъртели схемата заради задължения и заради липса на документи, легализиращи кабелната им мрежа и абонатите.

Както Пресс ТВ показа в поредица репортажи – друга фирма-кабелен оператор и бивша собственост на съдружниците Кърчев-Байчев, а именно позиционираната в Казанлък „Би Би Си Кейбъл“, е претърпяла известни метаморфози, за да се окаже в крайна сметка собственост отново на …Динко.

Бъдещият депутат Кърчев излиза от „Би Би Си Кейбъл“ през октомври 2015г. заедно със съуправителите Бойко Байчев и Стоян Стоянов и прехвърлят дяловете си на Георги Христов. Христов е тяхно протеже в бизнеса с кабеларките из региона. И участва заедно с троицата в други гешефти, за които по-рано Пресс ТВ разказа. Христов през декември м.г. прехвърля на свой ред „Би Би Си Кейбъл“ на…Динко Динев. Фирмата е със задължения от близо 800 000 лева  и два запора върху имот от две различни дружества-софийско и казанлъшко.

Отърваването от задлъжнялото дружество е станало самоняколко дни – на 29 декември 2017г., преди да влязат в сила  поправките в Търговския закон, с които вече не се допуска прехвърлянето на фирми на малоимотни.

45-годишният Динко Динев живее в старозагорското село Християново с майка си. Няма друго семейство. Отглежда десетина овце. Мъжът е с няколко диагнози, сред тях инсулт и инфаркт. Има ТЕЛК-ово решение за 60% нетрудоспособност. Няма обаче изискуемият стаж от 5 години, за да взима пенсия по болест. Лечението му е скъпоструващо, на практика живеят с пенсията на майка му, която е бившият пощальон на селото. Доколкото може Динко се хваща на работа за нищожен надник, където намери. Основно на полето.

Динко, според Търговския регистър, има 7 фирми. На всичките е приемник. Сред тях са и бившите на Борис Кърчев. Част от дружествата са с огромни задължения и запори. Динко разказва пред нашата камера, че подписът му пред нотариус струва 300 лева. Това е цената, за да му прехвърлят задлъжняла фирма.

Припомняме серията от материали, разкриващи „бизнес веруюто“ на Борис Кърчев:

Парламентарното харакири на депутата Борис Кърчев

След „фалита“: Г-н Кърчев, имате ли нужда от финансова подкрепа?

Ще пише ли Борис Кърчев като бъдещ депутат нови закони със задна дата?

Борис Кърчев, кандидатът на ГЕРБ за Парламента, с фирми-клонинги връща времето назад и печата неверни договори

Ето неистинските документи, съставени от Борис Кърчев, кандидата за депутат от ГЕРБ

Б.Кърчев /ГЕРБ/ цака и рекламна агенция с 600 хил.лв. Стреми се за депутат с борчове за стотици хиляди левове

Как целещият се в Парламента Борис Кърчев & компания продадоха на себе си имот под възбрана

Чичеков: „Би Би Си кейбъл“ откраднаха бизнес за милиони и си купиха индулгенцията и от ГЕРБ

Борис Кърчев се сили към Парламента след серия отблъскващи закононарушения

Господин Кърчев, ако ще ковете закони, започнете първо да ги спазвате!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram