Отборът на „Мати Болгария“ стана втори на областните игри по футбол

Отборът на ОУ „Мати Болгария“ стана втори на областното ученическо първенство по футбол за 5-7 клас. При непрестанен дъжд и три последователни срещи за казанлъшките ученици,  отборът загуби финала с 2:0 от представител на домакините. Така, старозагорско училище ще продължи напред с представянето си в игрите, а за състава на Община Казанлък останаха медалите за второто място в надпреварата. Тя събра днес на стадиона в кв. „Кольо Ганчево“ участници от шест общини – Стара Загора, Казанлък, Гълъбово, Раднево и Николаево.

Футболният тим на ОУ „Мати Болгария“, с треньор Славка Маслова, ще има още една изява, след по-малко от месец, в голяма национална надпревара в Стара Загора, под егидата на световно известна марка за безалкохолни напитки. Турнирът е насрочен за 19 април.

За втора поредна година той ще се проведе на територията на осем региона в цяла България – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора.

Тази година отборите-победители от всяка община ще се срещнат по време на регионалните финали, които ще се проведат в периода м. март – м. юни 2015 г. Големият финал е в края на юни на територията на Бургас, във връзка с избирането му за Европейски град на спорта през 2018 година.

Тази година шампионите от съревнованието ще си тръгнат, освен с престижния трофей, и с голямата награда – спортен лагер в т.нар. „Спортен град“ на Реал Мадрид. По време на тренировъчния лагер в гр. Мадрид, отборът-победител ще има възможност да се отдаде на вълнуващи спортни преживявания и да посети едни от най-важните локации в света на футбола („Спортния град“ на Реал Мадрид, Ciudat del futbol, както и световноизвестни футболни игрища).

За четвърта поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 14 години се организира в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram