Нахално! Баяслиев, ГЕРБ: Да не би да искате Общината да плаща, че децата ходят на детска градина?

Баяслиев се подигра от трибуната на местния парламент. Готви ли се ексченгето да поеме управлението на градската баня?

След поредния опит вчера на БСП, Казанлък  да предложи намаление на таксите за посещение на детска градина на заседание на Общинския съвет, старейшината от мнозинството ГЕРБ, Димитър Баяслиев, светкавично и остро реагира с реплика от трибуната на местния парламент.

Взел повод от думите на социалиста Васил Самарски, Баяслиев поиска думата и заяви по микрофона:

През септември месец може да поискате Общината да плаща на родителите, че децата им ходят на детска градина”.

Таксите за забавачниците бяха увеличено от ГЕРБ още миналото лято с цели 40%. Няколко пъти от БСП предлагаха намаляването им, но мнозинството отхвърляше предложенията.

В няколко български града, сред които Чирпан и Търговище, посещението на детска градина е безплатно за родителите и се поема от бюджета на Общините там, припомня Пресс тв.

Междувременно вчера на заседанието на местния парламент бе вкарана по спешност точка, с която се искаше Димитър Баяслиев да бъде изваден от състава на комисията, която подготвя конкурса за нов управител на общинската фирма „Хигиенни и битови услуги”.

Активността пред микрофона на иначе безмълвния съветник Баяслиев и отводът му от комисията, бяха свързани от някои общински съветници с намерението му сам той да се кандидатира за шеф на фирмата. Старейшини допуснаха, че бившият полицай може да стане управител на фирмата, стопанисваща банята и готвена от местната власт да управлява някои апетитни процеси, свързани с източници на минерална вода в землищата на общината.

Дали ексченгето ще поеме банята ще стане ясно само след седмици, когато трябва да се проведе конкурса за управител на общинската фирма „Хигиенни и битови услуги”.

Преди време друг бивш полицай беше назначен на работа в общинска фирма. Ексначалникът на РПУ, Казанлък, Стойно Стойнов, стана заместник на Николай Чалъков в общинското предприятие за комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата.

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram