Доброволци пътуват за Словения

За период от месец – от 24 март до 24 април ще се проведе проект „Подправи живота си” в Загоре, Словения с участие на двама представители на България от МЦР „Взаимопомощ“. Доброволците включени в него са 11 младежи от България, Унгария, Финландия, Македония и Турция.
Проект „Подправи живота си“ е насочен към младежи, които са с по-ограничени възможности или в неравностойно положение и идеята му е да подобри уменията им. Част от дейностите са насочени в работа в младежкия център в Община Загорие, който е субсидиран на половина от Общината, както и осигурен с 3-ма младежки работници към центъра, които са мотивирани и работят за младите хора на Словения и ЕС. Останалите дейности са в обществената градина за отглеждане на билки на неправителствена организация, както и градината, собственост на организацията-домакин като всичката продукция, която ще реализират доброволците ще бъде дарена на Червения кръст в помощ на бедни граждани.
По проекта имаше организирана и предварителна среща от 17 до 19 февруари като идеята на визитата беше доброволците и техните координатори от различните държави да добият представа за дейностите по проекта и условията на живот по него.
Това не е първото участие на български доброволци на „Взаимопомощ“, а на общо 10 с новите изпратени в Словения. Младежката организация има опит с изпратени 28 доброволци в Испания, Унгария, Италия, Словения, Полша и Португалия и посрещнати 48 доброволци от Испания, Унгария, Италия, Словакия, Полша, Германия, Швеция, Литва, Македония, Румъния и Латвия.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram