БСП пердаши ГЕРБ в 9 от 12 общини на областта

Само малко над 3% е разликата между ГЕРБ и БСП в Старозагорско. Първите дръпнаха в общините Стара Загора, Казанлък и Мъглиж. Но не успяха в Гурково, Николаево, Раднево, Братя Даскалови, Опан, Чирпан, Раднево, Николаево и Павел баня.

Радостта на герберите е  основана на повърхностни наблюдения и върху забравата, че както в художествената литература, така и в изборните резултати, една десета само от айсберга е на повърхността. Останалото е под океана на лесно видимите бройки и е обект на анализ от прескочили пещерната епоха наблюдатели.

ГЕРБ действително събират между 9 и 11% вот в големите общини, с големите администрации, крупни фабрики и обемни потоци от преференции.

Релевантно на влиянието по административен , корпоративен и частично мобилизационен принцип на илитератите с финансов мотив .

Обаче, в цели 9 общини герберите са изолирани като видимост.  Макар в някои да управляват и да упражняват мъртвата хватка.

В община Братя Даскалови падат с 10% от БСП.

В Гурково с цели 13%.

С 19% в Гълъбово.

С 4% в Николаево.

В Опан са 20% и отгоре малко.

С 4 и половино % в Павел баня.

Раднево с 10% и нещо.

Чирпан също. 34,37% срещу 24,96%.

Няма да смятаме съотношения от уважение към умеещия български гласоподавател, способен на аритметика и отношение, въпреки. Следва многоточие. Засега.

На снимката: По плочника на община Братя Даскалови е пусто. Читалището изчерпа функцията си на притегателен център.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram