Аплодисменти! Златанов се разпознал в няколко Чудомирови герои

Още при прочитането на първите разкази на Чудомир председателят на Общинския съвет в Казанлък се бил припознал в някои от героите на хумориста.

За това се похвали сам Златанов при откриването на Чудомирови празници 2015 г.

Край гроба на несравнимия автор на проза и акварели Николай Златанов сподели на всеослушание тази тайна от биографията си, крита от обществото, но излязла най-после като съкровено признание.

„Аз лично съм открил себе си в Чудомировите творби още от първите разкази”,  разкри първият сред равни в местния парламент. „Знам кой съм и е особено забавно да четеш какво би направил преди 40 или 50 години”, издума Златанов и посочи, че се бил смял със сълзи, докато се откривал в персонажите на Чудото.

„Всичко, което четем от Чудомир сякаш се отнася за днешно време”, направи откритието председателят пред събралите се казанлъчани.

Той продължи разсъжденията си почти с апел:

 „Мисля, че всеки един от нас се разпознава в някои герои”, допусна Златанов, като препоръча и останалите да се търсят сред страниците, докато се намерят в някой персонаж, но не даде подробности с кои точно той именно се е идентифицирал.

Спорно е в колко от героите се е видял Златанов и кои са техните имена.

Няколко скромни предположения в кой Чудомиров герой се е разпознал Николай Златанов?

А/ Йовчо от „Вечеринка”

Б/ Кара Колю от „Кара Колю”

В/ Пеньо от „Синекур”

Г/ Батʹ Павли от „Де оня глас…”

 

Д/ Друг герой от друг разказ

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram