Шест Златни Лири на Орфей за казанлъшки пианисти

Нов блестящ акорд от Златни награди за учениците на Елена Юлиянова.

От 21 март до 24 март в Пловдив  се проведе поредното издание на Музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“.

Това забележително културно събитие се провежда ежегодно, по традиция през предпоследната седмица на месец март. Главен организатор е Български национален младежки фолклорен съюз, в партньорство с Община Пловдив и Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев”  – Пловдив.
В НМФК „Орфееви таланти“ участват годишно от над 5 000 участници от всички 28 административни области в България. Конкурсът се провежда в 6 концертни зали в Пловдив, а изпълненията на участниците се оценяват от двадесет и пет членно жури с председател проф. акад. Милчо Василев – ректор на АМТИИ – Пловдив.
Един от най-големите и престижни конкурси в България дава възможност за изява на таланта на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство и поставя за цел съхраняване и обогатяване на българската национална култура.

Участието на учениците на г-жа Елена Юлиянова в този е конкурс е вече утвърдена през годините традиция. Изключително успешно беше тазгодишното представяне на този музикален форум на казанлъщките пианисти – ученици в музикални паралелки в СУ „Екзарх Антим І” и възпитаници на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860”.

Младите таланти Христиана Харалампиева, Тома Вълков, Адриана Узунова, Виктор Владков, Златомир Трифонов и клавирното дуо Адриана Узунова – Златомир Трифонов спечелиха Шест Първи награди – Почетни отличия „Златни лири на Орфей”  за соловите си изпълнения и Лауреатско звание и Почетен плакет за клавирно дуо Адриана Узунова – Златомир Трифонов.

Младите пианисти Адриана и Златомир изразяват своята признателност към организаторите на конкурса за предоставените специално за тяхното изпълнение на конкурсната сцена два концертни рояла, на които те блестящо изпълниха виртуозната концертна творба от Дмитрий Шостакович „Концертино за две пиана”.

Конкурсният маратон на учениците на музикалния пдагог Елена Юлиянова продължава.

Успех на нашите таланти!

 

 

 

 

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram