Честито, казанлъчани! ГЕРБ ви удари с нови и увеличи стари такси от днес

Децата ни вече ще почиват на „Паниците” при четири пъти по-висока такса, ГЕРБ в Казанлък драстично вдигна цената на услугите, въведе и напълно нови
При поредица от процедурни нарушения мнозинството от ГЕРБ в местния парламент гласува „за” и натовари казанлъчани с цени на услуги в пъти по-високи от досегашните, въведе нови такси, каквито до сега никое общинско ръководство и Общински съвет не са си позволявали.

По предложение на кмета Стоянова съпратийците й увеличиха таксата за почивка на децата на лагер „Паниците” в Калофер с мотива, че се засилил интереса към отдиха и затова трябва да се „качи” цената на летния престой там четири пъти. Досега таксата бе на ден в размер на 2,40 лв. и бе постоянна. Сега по проекта на Галина Стоянова вече за 7 – дневен престой учениците ще заплащат по 63 лева, т.е. по цели 9 лева на ден. Децата ще плащат за седмица 56 лева за почивка на „Паниците” или по 8 лева на ден, вместо 2,40 лв. и за граждани – 6 лева за нощувка и 8 лева за храна на ден, тоест по 14 лева за денонощие.
ГЕРБ, Казанлък одобри и въведе и редица нови такси за казанлъчани: 5 лева за издаване на удостоверение за идентичност на административен адрес,10 лева за Удостоверение за нов административен адрес, 30 лева за одобряване на план за управление на строителни отпадъци, също 30 лева ще се заплащат и за приемане на Отчет за управление на отпадъци. 30 лева ще трябва да се заплащат и за изработване на ПУП, въведени бяха и такси за ползване на общинските пътища-ако искате да изградите нещо и пресечете общинския път ще плащате и то не малко. Отделно ако пък Общината реши да ви изпрати писмо с обратна разписка, то ще си платите вие – 1,30 лв.
Драстично е увеличението на други такси, някои от тях в пъти повече от досегашните.
През миналата 2014 година администрацията на Галина Стоянова не можа да изпълни предварително заложения размер на местните приходи. Събрани бяха със 700 хил.лева по-малко от предвидените. Тази година пак има и недалновидно завишение на възможностите да се реализират собствените приходи. Затова казанлъчани ще вадят от джоба си, за да пълнят хазната.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram