Мъжът на Цецка Цачева заработва и към частна фирма-надзорник на санирани блокове. Надзиравал и в Казанлък?

Съпругът на Цецка Цачева, освен службата си Ръководство въздушно движение /РВД/, станало известно, че осигурява работа на приближените на властта, участва  и като архитект към фирмата за строителен надзор „КИМТЕКС-ЛС“ООД.

Дружеството е позиционирано в Плевен, откъдето произхожда Цачева и е осъществявало строителен надзор по 136 договора с общини у нас.

Арх. Румен Данговски, освен, държавната заплата, взима вероятно и хонорар като строителен надзорник в „КИМТЕКС-ЛС“ ООД, видно е от договор с община Казанлък от 19 август 2016г. , публикуван на официалната страница на местната администрация в интернет.

Според договора плевенската фирма е осъществила строителния надзор на санирания блок на ул.“Илинден“ 16 в кв.“Изток“.

В документите към договора е публикуван списък на екипа от правоспособните физически лица към 07.12.2016г. от различните специалности, назначени по трудов или граждански договор, в КИМТЕКС – ЛС ООД, гр.Плевен, ул.Дойран 71, ет.3, за упражняване дейностите оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

В списъка под номер 13 е поставено името на Румен Веселинов Данговски, съпруг на бившия председател на Народното събрание и вече бивш министър на правосъдието Цецка Цачева.

От публично достъпна информация се вижда, че фирмата е спечелила от обществени поръчки над 2 млн. лева.

Тук фирмата е изпълнявала договор с община Казанлък за един от блоковете по националната програма енергийна ефективност.

Твърде е възможно кракът на съпруга Данговски да не е стъпвал в Града на розите като надзорник.

Като специалист – част от дългия поменик от имена дали е разписвал актовете за извършени СМР?

И дали името на Данговски в списъка на фирмата не е катализатор за толкова спечелени поръчки?

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram