Втори гръцки град ни калеса за сродяване

С втори град от Гърция предстои да се побратими Община Казанлък. Това ще гласуват този четвъртък общинските съветници, които ще приемат споразумение за побратимяване между Казанлък и град Димотика, Гърция. Градът е с население от 8799 души и се намира в Североизточна Гърция, на 70км от границата с България.

Димотика не е първия гръцки град, с който се побратимяваме. Преди повече от 20 години Казанлък се побратими с град Верия. Той се намира в Егейска Македония и е с население приблизително 43 000 души.

Ползотворните отношения и обмяната на делегации през последните години с Верия са дали тласък Казанлък да се сроди с Димотика. През 2018г. мераклиите от Гърция са проводили писмо до общинската администрация и са пожелали да си бъдем близки. Така обмяната на опит и сътрудничество в областта на културата, туризма и търговията от България за Гърция ще потекат и по оста Казанлък-Димотика.

Казанлък е вторият град от България, с който се сродяват бъдещите ни родственици от Гърция. Преди нас Димотика се е сродил и с Банско.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram