На България й трябва стабилно правителство и ДПС е гарант за такова

ГЛАСУВАЙТЕ за ДПС с № 9, за да СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!

На България й трябва силно и стабилно правителство и ДПС е гарант за такова – стожер за свободата на всички български граждани. Това стана ясно от участието в БНР – Стара Загора на кандидата за народен представител в 44-тия Парламент от листата на ДПС за област Стара Загора Мехмед Зейнел. В рамките на дебата кандидат-депутатът очерта мястото на България в ЕС, като посочи, че Обединена Европа днес е изправена пред проблеми, които могат да доведат до разпад на Съюза: „Ние от ДПС виждаме като основен външнополитически приоритет на страната запазването на ЕС чрез неговото реформиране. Ние искаме България да има активна роля в този процес и да използва инструментите на председателството на ЕС, което ни предстои да поемем от 01.01.2018г. За да се случи това, системните политически партии трябва да могат да съставят стабилно мнозинство и да излъчат силно правителство след Парламентарните избори на 26-ти март.”
Мехмед Зейнел не скри съжалението си, че в рамките на предизборната кампания политическите партии не са показали подобна далновидност: „Да, всички ние посочваме, че безработицата и демографската криза са проблеми, казваме, че трябва да има икономически растеж, но как точно ще го направим, когато ние един с друг не можем да седнем и да говорим за благото на народа?!”

Затова ДПС ще настоява в Програмата на правителството да бъдат включени: борба с бедността чрез създаване на нови работни места, увеличаване на икономическия растеж чрез стимулиране на инвестициите, значимо нарастване на доходите и пенсиите на базата на икономическия растеж, издигане на българското образование в основен национален приоритет, качествено здравеопазване, достъпно за всеки български гражданин.

„Нормално е да говорим всички за инвестиции, защото няма как да има работеща икономика без инвестиции. Но! Ние от ДПС настояваме да се намали бюрокрацията, държавата и общините да бъдат ангажирани в процеса на ускоряване на получаването на всички необходими разрешителни за инвестиция. Предлагаме да се спазва принципът ,,налична информация в един държавен орган да не се изисква от друг”, като в същото време бъдат изградени интегрирани регистри с цел освобождаване на физическите и юридическите лица от задължението да доказват пред администрацията данни от тези системи”, заяви Мехмед Зейнел. Той подчерта, че е важно стимулирането на пълноценното и ефективно използване на възможностите на новите инструменти за инвестиции на ЕС, като Европейския фонд за стратегически инвестиции. Зейнел бе категоричен, че, както качественото здравеопазване, така и образованието са сред важните теми за ДПС. Образователната система трябва да е съобразена с пазара на труда, както и професионалното образование да се развива като средство за борба с безработицата при младите хора.

ГЛАСУВАЙТЕ за ДПС с № 9, за да СПАСИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram