Казанлъчани изрядни, все по-малко са санкционирани от полицаите

Два пъти и половина се е увеличил броят на охраняваните масови мероприятия от служителите на полицията в Казанлък през м.г. в сравнение с предходната, показва отчетът на Областната дирекция на МВР. Те са нараснали от 153 през 2014 г. на 396 през 2015 г.

Малко над два пъти е увеличен броят и на проведените специализирани полицейски операции от казанлъшките блюстители на реда-581 са били те през 2015г.

214 са задържаните лица, те са с 30 души повече от предходната година.

В същото време по-малко са съставените актове по направлението „Охрана на обществения ред“. По линията на административно-наказателната дейност на казанлъшката полиция са написани 1 692 акта по-малко. През 2014 г. полицаите са съставили 4 946, а година по-късно те вече са 3 254.

Намалението е основно в санкционирането по Закона за лова, Кодекса на застраховането, Закона за гражданската регистрация и по чл.218 от Наказателния кодекс. За сметка на това двоен ръст бележи съставянето на актове по общинските наредби.

Намаление се вижда и при броя образувани досъдебни производства в ОДМВР-с 62 по-малко, понижение има при тези с мнение за повдигане на обвинение-редукцията е със 70.

полиция 2

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram