Информационен бюлетин ОДМВР Стара Загора за 21, 22 и 23 март 2014

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани шест престъпления.

Бързо полицейско производство
На 21 март в РУП – Казанлък е започнато бързо полицейско производство срещу С.О. на 47 години от с. Горно Черковище за това, че на същата дата около 22:25 ч на около 1 км от с. Бузовград управлява нерегистриран мотопед „Хонда“ след употребата на алкохол – 1,68 промила.
На 21 март е започнато бързо полицейско производство срещу С.С. на 49 години от с, Кирилово за това, че около 23:00 ч управлява в с. Богомилово л.а. „Опел Вектра“ след употребата на алкохол – 1,22 промила.

По-характерни престъпления
На 21 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от 35-годишен мъж от Свищов, който заявил, че същия ден около 12:30 ч неизвестно лице е проникнало през незаключената врата на управлявания от него т.а. „Мерцедес“ и е отнело от там чантичка с 12 000 лв. Товарният автомобил е бил паркиран на бензиностанция в кв. Кольо Ганчев в Стара Загора.
На 21 март в РУП – Казанлък е получен сигнал за кражба от автомобил. На мястото е изпратен екип, който установява, че за времето от 17 до 21 март неизвестно лице е извършило кражба от паркирания до жп гара Дъбово л.а. „Опел Корса“ на радиокасетофон и акумулаторна батерия.
На 21 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от къща в с. Стрелец.
Изпратеният на място екип установява, че неизвестно лице е проникнало в къщата на 47-годишния потърпевш и е отнело от там медна пръскачка.
На 21 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 41-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е срязало четирите гуми на автомобила му „Фолксваген Голф“, който е бил паркиран на кръстовището на ул. „Захари Княжески“ и ул. „Хр. Ботев“.
На 21 март в РУП – Раднево е получени сигнал от 52-годишена жителка на гр. Харманли, която заявила, че около 13:00 ч на общинския пазар в Раднево неизвестно лице е извършило кражба на дамската й чанта с намиращите се в нея лични документи, 50 лв. и 30 евро.
На 22 март около 01:25 ч на тел. 112 във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал от лице, което заявило, че ще взриви дискотека, намиращ се на бул. „цар Симеон Велики“ в Стара Загора. На мястото незабавно е изпратен екип, извършен е оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

ПТП
На 21 март около 18:30 по пътя от гр. Чирпан за с. Плодовитово се е движил л.а. „Фолксваген Шаран“, управляван от И.Я. на 25 години от Първомай. По време на движението си водачът застига и блъска движещия се пред него и намалящ скоростта л.а. „Дачия Логан“, управляван от О.Ц. на 48 години от Варна. От удара возещата се на предна дясна седалка в л.в. „Дачия Логан“ 41-годишна жена е получила болки в областта на тила, а возещото се на задната седалка 20-годишн младеж е получил охлузна рана на носа. Прегледани и освободени без опасност за живота. Нанесени са материални щети и по двата автомобила. Пробите за употребата на алкохол и на двамата водачи са отрицателни.

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и са регистрирани шест престъпления.

Бързо полицейско производство
На 23 март е започнато бързо полицейско производство срещу Н.К. на 40 години от Стара Загора за това, че на същата дата около 01:35 ч управлява по ул. „К-н П.Войвода“ в Стара Загора л.а. „Тойота“ след употребата на алкохол – 1,29 промила.
На 23 март е започнато бързо полицейско производство срещу И.Д. на 42 години от Стара Загора за това, че управлява по ул. „Герасим Папазчев“ в Стара Загора л.а. „Опел“ след употребата на алкохол – 2,16 промила.

Разкрити престъпления
На 22 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща на ул. „Христо Ботев“ в Стара Загора. Потърпевшата заявила, че неизвестно лице е проникнало в дома й и е отнело от там преносим компютър „Компак“. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на кражбата е установен. Това е Г.Г. на 24 години от Стара Загора. Задържан е за срок до 24 часа, ап о случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления
На 22 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от 57-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от автомобила му „БМВ“ на мъжка чантичка, лични документи, кочан с фактури, бележник и 100 лв.
На 22 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в с. Дълбоки. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в къщата на 87-годишния потърпевш и е отнело от там 160 лв.
На 22 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от жител на с. Братя Кунчеви, който заявил, че от къщата му в селото е извършена кражба на кожен калъф за документи с лични документи, дебитна карта и 30 лв.
На 22 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба от къща в с. Главан. Потърпевшата заявила, че за времето от 10 февруари до 22 март неизвестно лице е отнело от наследствената й къща метална печка на твърдо гориво, водомер, медна пръскачка и медни съдове.
На 22 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба от къща в с. Главан. Потърпевшият завил, че неизвестно лице е отнело от наследствената му къща на пластмасова медна пръскачка, и четири автомобилни гуми. От селскостопански пристройки до къщата е извършена кражба на мотофреза, медни съдове, водомер и др. вещи.
На 22 март във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от апартамент в Стара Загора. Потърпевшият заявил, че неизвестно лице е проникнало през незаключената входна врата на апартамента му докато е извършвал ремонтни дейности вътре и е отнело от там мъжка чанта с лични документи, дебитна карта и 200 лв. Образувано е досъдебно производство.
На 22 март във Второ РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от жилищна кооперация на ул. „Св. Троица“ в Стара Загора. Установено е, че неизвестно лице е проникнало в кооперацията и е отнело от етажна площадка на първия етаж велосипед „Спринт“, а от избено помещение е отнело бордов ел. двигател за лодка „Силвъркуик“ с перка, калъф с три въдици на стойност 1000 лв. и акумулатор.
На 22 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал за кражба от вила в местността „Каменна Могила“, източно от Стара Загора На място е установено, че неизвестно лице ее извършило кражба от вилата на потърпевшия на ръчна водна помпа, метални тръби, около 100 м оградна мрежа и мотика.
На 22 март в Първо РУП – Стара Загора е получени сигнал от 22 годишен старозагорец, който заявил, че около 05:00 ч три непознати за него лица му нанесли побой на кръстовището на ул. „Ген. Столетов“ и ул. „Ст. Караджа“

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани две бързи полицейски производства и еразкрито едно престъпление.

Бързо полицейско производство

На 23 март в РУП – Раднево е получени сигнал за кражба от къща, при която неизвестно лице е отнело от дома на потърпевшата метална количка с отпадъчно желязо. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия извършителят на деянието е установен. Това е Т.П. на 38 години от Раднево. Задържан е за срок до 24 часа.

На 23 март полицейски патрулна Второ РУП – Стара Загора спира за проверка на пътен възел за с. Еленино л.а. „Хонда“, управлявана от Т.П. на 31 години от Стара Загора. В автомобила е пътувал и 21-годишният Н.Й. също от Стара Загора у когото органите на реда откриват саморъчно свита цигара с тегло около 1 грам марихуана. Образувано е досъдебно производство.

Разкрити престъпления
На 23 март в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от 45-годишен старозагорец, който заявил, че неизвестно лице е извършило кражба от фургон – ателие за изработка на надгробни паметници , намиращо се на ул. „Хрищенско шосе“ (срещу гробищен паметник с. Хрищени) и е извършило кражба от там на бормашина „Метабо“ и 2 бр. елеци. от извършените бързи оперативни мероприятия извършителят на кражбата е установен. Това е К.Д. на 72 години от Стара Загора.

По-характерни престъпления
На 23 март в Първо РУП – Гълъбово е получени сигнал от 28-годишен жител на Гълъбово, който заявил, че неизвестно лице е срязало двете десни гуми на автомобила му „Фолксваген Пасат“. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Пламък“ в Гълъбово.
На 23 март в РУП – Гълъбово е получен сигнал за кражба на ел. кабел в с. Лява река. На мястото е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е извършило кражба на около 300 м ел. кабел от четири междустълбия.
На 23 март в РУП – Раднево е получени сигнал за кражба от къща в Раднево. На мястото е изпратен екип, който установява, че неизвестно лице е извършило кражба от дома му на законно притежаван от него ловна гладкоцевна пушка „Симсон“ 12 кал., разрешително за носене и съхранение на оръжие и моторна резачка „Хускварна“.
На 23 март във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал за кражба от къща в Стара Загора. На място е установено, че неизвестно лице е проникнало в дома на потърпевшия на ул. „Ив. Гарванов“ в Стара Загора и е отнело от там два настолни компютъра, два монитора, игрална конзола и 42-инчов телевизор марка LG.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram