Подготвяме карта „икономика образование” за нуждите от работна ръка в региона

Драгомир Стойнев обяви, че левите са готови на диалог с местната власт по важните теми за община Стара Загора
БСП предлага създаване на национална карта „Икономика-образование”, която ще бъде изработена по региони съвместно с бизнеса и общините, както и държавно финансиране на специалности във висшето образование, които се търсят от предприемачите, заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България” в старозагорско на среща, организирана от Клуб на работодателя в гр. Стара Загора.

В срещата участваха Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Борис Боричев и Иван Кръстев от Коалиция „БСП за България”, Емил Христов и Радостин Танев от ГЕРБ, Петър Славов, и Мартин Бойчев от „Нова Република”. Кандидатите дебатираха по програмите си пред присъстващите работодатели. Сред гостите бе и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Участниците в дебата изслушаха и предложенията на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за промени в Закона за публично-частното партньорство, за електронно правителство и приемането на закон, регламентиращ създаването и функциите на общинска полиция.
Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” се ангажираха и в бъдеще редовно да се срещат с работодателите и да чуват техните предложения, за да се работи за по-доброто развитие на Старозагорския регион.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram