От Казанлък: Благотворително за дядо Васил

Точно 1690 лв. са събрали казанлъшки младежи, за да ги дарят за възстановяването на оперирания преди дни в старозагорска болница 73-годишен Васил Анастасов от с. Кърнаре.
Две млади жени от града на розите Кики Димитрова и Ема Шойлева мобилизират близки и приятели от България и чужбина чрез призив във Фейсбук да помагат, за да бъде заплатена операцията на самотния възрастен човек. Болница в Стара Загора поема лечението на дядо Васил. Всичко става толкова бързо, че докато постъпва в клиниката и вече операцията на крака му, на който е поставен „златният пирон“, е факт, радва се Кики. Тя и приятелката й обаче няма да предоставят средствата на кметството в Кърнаре, тъй като оттам вече обявиха край на дарителската кампания, а и подозират, че те може да бъдат употребени за други каузи и цели. Искаме събраните пари да предоставим единствено на дядо Васил. Негово е правото да решава как да ги похарчи. Заради мизерното му жилище двете момичета са решили да спретнат изненада и обзаведат къщата в карловското село Кърнаре с телевизор, канапе, килим и вещи от първа необходимост. Част от парите ще бъдат предназначени за възстановяването на дядо Васил в санаториум в Павел баня.
По отношение на подадения сигнал в Пресс тв за възможни злоупотреби Кики заявява, че подозренията й са породени от противоречивата информация, която е получавала от всички възможни страни, с които е контактувала. Така се зараждат съмненията, че някой може и да злоупотреби със средствата.

От кмета на с. Кърнаре още в понеделник Пресс тв получи уверение, че до банковата сметка за дарения за бай Васил достъп ще има единствено възрастният човек.
В публикация на „Монитор“ кметът Боньо Бонев уверява, че ще се прави строга отчетност на парите, които се харчат. „Всичко ще е с фактури, за да можем после да се отчетем пред хората”. „Няма да позволим парите да се изразходят за нещо друго, освен за лечението на дядо Васил. Аз ще водя списък на всички разходи, които ще са с фактури”, обещава секретарят Благовесна Ковачка, пише Монитор.
Въпреки уверенията, младите жени от Казанлък предпочитат да не се доверяват на никого, а да помагат лично, без посредници в контактите си с бай Васил.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram