ГЕРБ скочи на МГ „Вис виталис“. Били в потрес от журналистите.

От ГЕРБ свикаха специална пресконференция, за да правят публично разбор на материалите на Медийна група „Вис виталис”. Да сложат диагнозата „хора с психо поведенчески проблеми” на журналистите от трите медии. И да изгубят общественополезно депутатско време

Авторите на атаката, избрана като форма на отбрана, са двамата депутати от ГЕРБ: Нено Влайков и Кирил Добрев. Вторият намери време да се отбие в Казанлък за брифинг, за да се възмути от работата на служителите на Медийната група и в опит да направи семантичен анализ на статиите, които го потрисали, защото атакували кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Фокусирайки се върху тропите и фигурите, двамата народни представители като същински матросовци се оказаха хвърлени на амбразурата, наречена още управление на Общината. Но забравиха, че по този начин застанаха в кръгова отбрана около някой, който не може да се оправи сам в управлението. И признаха публично, че това е факт.

Удобно пропуснаха и фактите, посочвани от четири години от Медийна група „Вис виталис” за непростими грешки, за законови нарушения и за фатални пропуски на екипа, ръководен от кмета Стоянова. Част от посочените от журналистите недъзи, общинарите тутакси се втурваха да коригират, потвърждавайки собствената си несъвършеност на работното място.

Да, медиите ни питат, алармират, сочат. Защото просто си вършат работата. А вместо господа депутатите да съдействат за по-широкото отваряне на вратите на управлението и осигуряване на прозрачността на работата на кметския екип, те се взряха в определенията, които не им харесват. Определения, дадени на дейност и на персони, които са в качеството си на публични личности и следва да са безупречни, дори и в изисквания по протокол изискан външен вид.

Защо когато някой се опитва да открехне вратата на управлението и да покаже на казанлъшките данъкоплатци порочните игри, двама депутати се изправят като македонска фаланга и нападат?

Ако не питаме и не пишем, как гражданите щяха да разберат, че четири години се неглижира Закона за предотвратяване на конфликт на интереси, като не се публикуват декларациите на чиновниците? Как щяха да разберат, че властта си купи училище? Или че Галина Стоянова не пожела  да обжалва решението за „дупката” и побърза да тегли и дава 4 млн. лева? За това, че четири месеца гробница пропада и рискува да провали туристическия сезон? За това, че се раздават ведомствени жилища от кмета избирателно и в противоречие с наредбите? И куп, куп още нередности. За кратковременното паркиране, повдигнато като тема от съгражданите ни, няма да споменаваме днес.

Медиите са за това-да питат. Депутатите, за да коват закони и да се чува гласът им от парламентарната трибуна. За второто няма преки доказателства за Влайков и Добрев. Кметовете да управляват честно и открито.

Когато се кандидатира за кметския стол Стоянова тръбеше: „Това, че съм жена ще ми бъде щит!”.  Сега разбираме, че в брони са се облекли двама мъже, а щитът издрънча на кухо.

Аутодафето не е на мода от Средновековието, господа депутати, а ако диагнозата ви спрямо нас „психо поведенчески проблеми” е евфемизъм на лудост, напомняме, че точно лудите са тези, които променят света. Благодарим ви за комплимента и за старателно отделеното време за занимания с Медийната група. Намираме го за недвусмислен симптом във вашата политическа кондиция  и за признание, че сме четвърта власт наистина.

Медийна група Вис виталис

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram