БСП пред бизнеса: Заедно с вас и общините ще подготвим карта „икономика-образование” за нуждите от работна ръка в региона

Драгомир Стойнев обяви, че левите са готови на диалог с местната власт по важните теми за община Стара Загора

БСП предлага създаване на национална карта „Икономика-образование”, която ще бъде изработена по региони съвместно с бизнеса  и общините, както и държавно финансиране на специалности във висшето образование, които се търсят от предприемачите.  Трябва да се преструктурира и съществуваща материална база, както и да се повиши квалификацията на преподавателите. Нужни са сериозни инвестиции в образованието, особено в средното, което да отговори на нуждите най-вече от технически кадри, заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България” в старозагорско на среща, организирана от Клуб на работодателя в гр. Стара Загора.

В срещата участваха Драгомир Стойнев, Георги Гьоков, Борис Боричев и Иван Кръстев от Коалиция „БСП за България”, Емил Христов и Радостин Танев от ГЕРБ, Петър Славов, и  Мартин Бойчев от „Нова Република”. Кандидатите дебатираха по програмите си пред присъстващите работодатели. Сред гостите бе и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Съгласие поискаха предприемачите от бъдещите народни представители не само по темите образование, но и по енергетиката.

Според Драгомир Стойнев, обединението на евродепутатите от всички партии в защита на българската въглищна енергетика по повод изискванията на Референтния  документ за най-добри налични техники за Големи горивни инсталации (LCP BREF), е похвално.

„Сигурен съм, че ще намерим политическо лоби, за да поискаме дерогация за България”, обясни Стойнев. По думите му комплексът „Марица-изток” ще продължи да бъде държавен и да се развива.

Стойнев бе категоричен, че всички политически сили трябва да са единодушни и да реагират адекватно на намесата на съседна Турция в изборния процес у нас. „Това не отговаря на националния интерес”,  категоричен бе Драгомир Стойнев и поиска обединение на всички политически сили срещу опитите за влияние върху изборния процес отвън.

Участниците в дебата изслушаха и предложенията на кмета на Стара Загора Живко Тодоров за промени в Закона за публично-частното партньорство, за електронно правителство и приемането на закон, регламентиращ създаването и функциите на общинска полиция.

Кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България” се ангажираха и в бъдеще редовно да се срещат с работодателите и да чуват техните предложения, за да се работи за по-доброто развитие на Старозагорския регион.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram