Ученичка на ОУ „Н. Вапцаров” представя общината на Национална олимпиада по химия

Стела Недкова, ученичка в ОУ „Н. Вапцаров“ в Казанлък ще представи общината в Националния кръг на Олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Домакин ан проявата в дните 28-30 март ще бъде Бургас. Област Ст. Загора ще бъде представена в различните възрастови групи от четирима ученици и една от тях е Стела Недкова. Резултаттите бяха оповестени след провеждането на Областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда, чийто домакин бе ОУ „Никола Вапцаров“ – Казанлък. В този кръг училището домакин участва с 22 ученици при седмокласниците. От Протокола, който предлага ученици от областния кръг за участие на национално ниво 7 са възпитаници на ОУ „Н. Вапцаров“, съобщи директорът на учебното заведение Цвета Милева
Високият резултат , постигнат в областния кръг на Олимпиадата по химия и опазване на околната среда е плод на съвместната упоритост и труд от страна на преподавателят по химия в Училището Саша Чувитева и нейните ученици, всеки от които засега свързва своето бъдеще по един или друг начин с тази учебна дисциплина.
От община Казанлък в областния кръг на олимпиадата участваха 47 седмокласници. Освен училището домакин, със свои представители участваха и ПМГ „Н. Обрешков“ и ОУ „Кулата“, „П. Хилендарски“, „ Мати Болгария“, „Чудомир“, „Г. Кирков“ и „Кирил и Методий“ – Копринка. Общо 78 бяха участниците от община Казанлък във всички възрастови групи в областния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram