Гледаха делото за винетките

Днес в столицата бе гледано делото против законността на новите винетки, заведено от активистите, инициирали протестите през януари, в които казанлъчани се включиха.

Нито една медия не е присъствала в съда, информираха наши източници.

„Интересно е как национално важен въпрос относно новите цени на винетките не представлява интерес за водещите медии“, коментират завелите иска. 

Активистите уточняват още, че все повече се увеличава броя на жалбоподателите , които се включват в делото.

„Защитниците са представили абсолютно несериозни доказателства за публикуването им във време определено от закона. Според тях един обикновен ПРИНТ на лист А4, без дата и без електронен подпис е доказателство , че обявлението е било качено в срок? Именно поради тази причина и липса на реални доказателства, че е спазен законовият срок за обявяване на новата цена, то делото върви към спечелване и обявяване на новата цена за незаконна. Назначена е експертиза, която да определи възможно ли е документът за публикацията да бъде манипулиран като дата. От разпитан свидетел на Министерство на Регионалното Развитие стана ясно, че всяка публикация може да бъде изтривана, качвана и променяна без да се записва , кога се извършва това. Съотвено може да се качи документ на дата 01.01.2016 и да бъде заведен, като качен на 01.01.2015 .. Това е в пряко нарушаване на правилата за обнародване на нова цена на държавни ценни книжа.

Друго доказателство към делото от страна на защитниците било лошото състояние на пътищата, което съдът отхвърли като доказателство. То въобще не е предмет на делото. Над 47% от пътната мрежа била в отлично състояние, 32% в средно и едва 21% в ЛОШО“, коментираха присъстваали на съдебното заседание във ВАС.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram