Халил Летифов: ДПС сме достатъчно мобилизирани да се справим с поетите от нас ангажименти

От нас не сте чули и няма да чуете езика на омразата и ксенофобията. Заявяваме, че щом се предложи нещо добро, което да е в полза на хората и стабилността на страната, ние ще го подкрепим, без значение дали сме в опозиция или в управлението.

На 26-ти март ДПС е с бюлетина № 9!

Когато говорим за регион Стара Загора е ясно едно: тук има хубави работещи хора, въпросът е дали има хубави работещи политици

Водачът на листата на ДПС с кандидати за народни представители и председател на областната структура на партията Халил Летифов взе участие в политическия дебат на ТВ Стара Загора и призова останалите участници за толерантност до края на предизборната кампания, а след това всички те да подходят отговорно към проблемите на хората. Летифов очерта основните проблеми и мерките, които следва да бъдат взети в секторите: икономика и енергетика, здравеопазване и образование, отбрана и сигурност.
Вече повече от година ДПС предлага изработването на единна визия за развитието на икономиката и енергетиката. Трябва да се привлекат инвестиции, да се увеличат доходите на хората и да има потребление. Летифов заяви, че в енергетиката това, което е държавно, трябва да си остане държавно. Именно държавата трябва да защити като нейна собственост и национален капитал и ТЕЦ „Марица изток 2”, и „Мини Марица Изток”. Там работят над 10 000 души и още толкова са косвено свързани с комплекса. Според водачът на листата на ДПС, когато се говори за енергетика, трябва да е налице ясна визия за развитието на сектора, както и има ли политика, която да намали цената на енергията за битовите абонати, има ли стратегия, която да подобри състоянието на комплекса „Марица изток”.
В здравеопазването Халил Летифов посочи, че ДПС е за: създаване на единна Стратегия, която да бъде следвана от всяко следващо правителство, а не всеки път да се пише нова; демонополизация на Здравната каса, усъвършенстване на здравноосигурителния модел; въвеждането на национална здравна карта и електронно здравеопазване на основата на единна информационна система, като целта е предотвратяване на регионалните различия.
Водачът на листата на ДПС подчерта също, че както икономиката, така и здравеопазването се нуждаят от точните кадри, затова и образователната система в България трябва да е съобразена с пазара на труда в страната.
Като изключително важна тема, която се отнася до всички ни, Летифов определи сигурността на страната: „Ние от ДПС се борим за суверенитета и сигурността на България. И по тази тема, всички политици трябва да имаме един общ план, който да следваме и всъщност така да гарантираме сигурността на страната. Всички ние трябва да декларираме ние колонии ли сме на някоя държава, защитаваме ли нашия национален интерес или нечий друг? Трябва да направим три важни неща: да сме единни и активни по проблемите на Европа, да участваме в отстояване на нашия национален интерес – сега отсъства тази политика или поне се прави на парче, трябва да модернизираме българската армия и да осигурим сигурността на нашите граждани”.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram