Обучават безработни за стругари

ДирекцияБюро по труда” град Казанлък започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. 

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професията „Стругар”. В курса ще бъдат включени общо 20 лица, съобщиха от Дирекцията. Те ще преминат и обучение, а по-късно и на някои от тях ще бъде предложена работа в голямо машиностроително предприятие на територията на Казанлък.

Кандидатите за обучението обаче трябва да отговарят на поне едно от следните условия – да са регистрирани в бюрото по труда лица, безработни младежи до 29г., с подгрупа до 25г., младежи които нито се обучават, нито са заети, да са продължително безработни лица, безработни лица над 50 годишна възраст, безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование, лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

 

Курсовете ще се проведат в периода април – юни. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 4 април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram