Кметът благодари на ТД“Орлово гнездо“ за прекрасната дейност

Галина Стоянова поздрави членовете на туристическото дружество по време на неговото общо събрание в Дома на  културата „Арсенал“, град Казанлък:“ Много съм благодарна, че Вашите клубове извършват истинска туристическа дейност – да покоряват върхове и да опазват природата!“, каза Стоянова.

Кметът на община Казанлък призова за активна подкрепа и бдителност при нарушения за опазването на четири любими места за казанлъчани: Като първостепенно тя посочи лесопарк „Тюлбето“, който с направените подобрения се превръща във все по-желан за спорт и отдих; Галина Стоянова обърна внимание на мегалита „Вратата на богинята“ над село Бузовград, който посреща многобройни туристи по време на августовските Тракийски празници; Тя съобщи за организирането на първи рок фестивал на Бузлуджа, подобно на морския Джулай, за какъвто празник местността предразполага през лятото и потърси съдействието на туристическото дружество при отбелязването на августовската епопея на Шипка. За грижата към спазването на обществените правила и опазването на хубавите места в региона Стоянова заяви: „Отговорни сме заедно!“.

Пред участниците в отчетно изборното събрание на дружеството за изминалите пет години Кметът обяви и подарък от община Казанлък за 115-годишната дейност на „Орлово гнездо“, град Казанлък – осигурено от Общината посещение на Рилските езера на 16-ти август за ритуала на Бялото братство „Паневритмия“.

Галина Стоянова получи отличието на община Казанлък в традиционната класация на Българския туристически съюз. Неговият председател доц. д-р Алексей Стоев използва гостуването си на Общото събрание, за да връчи лично наградата. През декември, 2016г. община Казанлък стана победител в категорията „Партньорство с местната власт“ за 2016 година:„За принос в организацията и провеждането на Националния преглед на туристическите умения и сръчности за ученици за приза „Кристален еделвайс“.

Пресцентър на община Казанлък

????????????????????????????????????

77 26

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram