Задържаха в ареста 40 годишен посегнал на полицай в Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. А., на 40 г.,  привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 16 март 2019 г.,  в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправяне на ругатни и закани: „Какви сте вие?  Сега ще ви уволня“, по отношение на служители на РУ на МВР-Казанлък, посегнал да удари с юмрук полицейски служител, съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост– престъпление по чл. 325 ал.5 вр. с ал.2 вр. с ал.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 16 март 2019 г.обвиняемият  А.А. е бил в дома си и след употреба на алкохол е упражнил физическо насилие над майка си и брат си. Те сигнализирали на тел.112, при което местопроизшествието било посетено от екип полицейски служители. На място А.А. започнал да отправя  ругатни, закани и посегнал да удари с юмрук полицейски служител.

По образуваното бързо производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в рамките на определения срок на разследване.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за вероятност А.А. да се укрие или извърши и друго престъпление, тъй като е многократно осъждан за престъпления против собствеността. По последното му осъждане, което е в размер на една година и шест месеца “лишаване от свобода“, е изтърпял наказанието си през декември 2018 г.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram