Уникална победа на ВК“Казанлък“, дамите ни „громят“ лидера и носител на Купата!

Волейболистките с треньор казанлъчанинът Радослав Бакърджиев от „Левски“ (София) , започнаха с фалстарт участието си на полуфиналите от женското първенство на НВЛ. „Сините“ отстъпиха като домакини на ВК „Казанлък“  с 2:3 (25:20, 13:24, 25:16, 23:25, 13:15  ) в първия мач между двата отбора от полуфиналните плейофи, игран в столичната зала „Сиконко“.

Така отборът от  Казанлък поведе с 1:0 победи в серията, в която се играе до две победи от три мача. Реваншът е на 23 март (неделя) в зала „Багира“ в „Долината на розите и траките“, като е насрочен за 18:00 ч.

Мачът се игра пред погледа на новия национален селекционер на България Владимир Кузюткин, който наблюдаваше изявите на волейболистките от трибуните на залата. Двубоят обаче бе белязан от изключително неравномерна игра и за двата отбора, като се редуваха силни и слаби моменти. Амплитудите започнаха още от първия гейм, в който „левскарките“  повеждаха в резултата на три пъти, но впоследствие биваха застигани от съперничките. В крайна сметка в решителните минути след 20-та точка домакините се мобилизираха и спечелиха гейма.

Истински спад обаче последва за столичанки във втората част, когато те бяха „прегазени“ от съперничките. Отборът на „Казанлък“  показа, че ще се бори в мача, като стартира с точкова серия и поведе с 5:1. Възходът продължи, като момичетата на Петър Дочев поведоха с 14:2. В този момент на крайната линия застана Мирослава Паскова, след чиито сервис съотборничките й направиха точкова серия и намалиха до 7:14. Грешка в изпълнението обаче сложи край на серията, като гостенките отново взеха превес и „довършиха“ софиянки, като ги оставиха на  13 точки.

В третата част настъпи поредният обрат, като дамите от зала“Сиконко“ поведоха ударно със 10:1 ! Натрупаната разлика бе комфортна и те „затвориха“ безпрепятствено тази част в своя полза, като поведоха с 2:1 гейма.

В четвъртата част обратите продължиха, а гостенките от Казанлък отново показаха, че не се предават и ще се „борят“ до край. Те започнаха „да диктуват“ играта и поведоха със 7:3. Водачеството им продължи до второто техническо прекъсване, след което домакинките отново „намериха“ себе си и изравниха при 17:17. Двубоят продължи точка за точка, но при равенството 23:23 „левскарките“ не издържаха и „предадоха фронта“, като с това казанлъшкият тим докара развоя до тайбрек.

В петата решителна част ВК“Казанлък“ продължи успешната „инерция“ и поведе с 10:6. Наново домакините се „вдигнаха на щурм“ и изравниха при 11:11. В крайна сметка обаче по-издържливи на напрежението се оказаха гостенките, които спечелиха гейма и мача и направиха първата изненада на полуфиналите

„Радостни сме, очакваме пълна зала на мача в Казанлък! Каним всички фенове, вярваме в тях! Без съмнение залата ще е изпълнена до краен предел, но все пак очакваме публиката да е поредният „играч“,допълниха от щаба на клуба.

Ганев

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram