На Шипка сняг и мъгла, затварят пътища в страната

Пътищата са мокри и заледени, на проходите Шипка и Предела вали сняг, както и в голяма част от страната. Проблемните участъци от пътната мрежа са обработени, съобщиха от АПИ.

През Шипка остава забраната за движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 т от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 т от категория О4.

Лошото време на територията на страната продължава да затваря пътища.

Заради пътно произшествие временно е ограничено движението по АМ „Хемус“ в района на Девня, в платното в посока за София. Инцидентът е станал при 398, 399 километър от магистралата. Преминаването се осъществява само в активната лента и се регулира от служителите на „Пътна полиция“.

Заради лошото време временно се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-7 Шумен – Силистра, в посока Силистра. В района има силен снеговалеж и снегопочистване.

Поради силен снеговалеж временно се ограничава движението на МПС над 12 тона по път ll-71 Силистра – Добрич и в двете посоки.

Междувременно стана ясно и че движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона е възстановено през проход „Юндола“, по път II-84 Велинград – Юндола – Якоруда.

news.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram