Известен актьор избра да помага на деца с увреждания от Казанлък в кампания

Известни български творци подкрепиха общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Сред тях и популярен актьор, който застана зад кауза на Фондация „Сийдър“. Той е сред най-талантливите и преуспяващи млади актьори на България – Александър Алексиев, познат от сериала „Откраднат живот“ и филма „Възвишение“, с ролите си в театъра, киното и телевизията.

Проектът, който Алек Алексиев подкрепя, цели набиране на средства за дофинансиране на комплекс от терапии за децата с увреждания, настанени в един от центровете в Казанлък (физиотерапия, рехабилитация, сензорни терапии, арт терапия), 24-часово присъствие на социални терапевти и медицински сестри, транспорт, материали и медикаменти, които фондация „Сийдър“ ежедневно обезпечава. Държавното финансиране покрива само основните нужди без оглед на специфичните социални и здравни потребности, които са много и разнолики. Проектът „Дари Усмивка“ цели да осигури средствата за тези толкова необходими терапии, така че детските усмивки да продължават да греят.

Актьорът е гостувал на децата в Казанлък, показва видео, което е и послание към популяризиране на каузата и националната инициатива. Във връзка с този си ангажимент, в личния си профил във Фейсбук актьорът написа следното:

„Една страхотна идея! #БългарияДарява е национална кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството към граждански организации и сдружения. Аз избрах да подкрепя Фондация Сийдър / Cedar Foundation ….Трябва да предизвикам някой, който да се включи в кампанията, така че…. Daria Simeonova/Дария Симеонова, ти си.“

Дария Симеонова е сред популярните млади български актриси, които също познаваме от сериала „Откраднат живот“.

„България дарява“ е първата по рода си общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на малки и големи граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg. На нея са регистрирани 115 каузи. Те очакват щедростта и съпричастността на много хора от цяла България.

Инициатори на „България дарява“ са 12 организации, които вярват, че всеки от нас може да допринесе за по-доброто развитие на нашето общество и средата, в която живеем: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „BCause: в помощ на благотворителността“, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Център за приобщаващо образование, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заслушай се“, „Светът на Мария“, WWF България и УНИЦЕФ.

От 22 до 31 март всеки, който влезе на www.bulgariadariava.bg и дари, ще допринесе за превръщането на България в едно по-добро място за живеене.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram